ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά χτύπησαν οι ψευδογιατροί - Άρπαξαν 7.000 ευρώ από 86χρονη

Οι συστάσεις της Αστυνομίας προς το κοινό

Ανακοινώσεις

Η Αστυνομία συστήνει εκ νέου προσοχή στο κοινό, μετά από νέες καταγγελίες υποθέσεων απάτης και απόπειρας κλοπής μεγάλων χρηματικών ποσών, από πρόσωπα που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί. Οι νέες υποθέσεις καταγγέλθηκαν σήμερα στην Αστυνομία, που απευθύνει έκκληση όπως οι πολίτες, σε περιπτώσεις απάτης ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Οι δράστες της απάτης, που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και τους ζητούν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί δήθεν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε ατύχημα και επειγόντως χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και ιατρική περίθαλψη. Πολλές φορές οι δράστες καλούν με απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε σήμερα στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο ΤΑΕ Λάρνακας, γύρω στις 4.20 το απόγευμα, ύποπτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα ηλικίας 86 ετών και της ανάφερε ότι η νύφη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση. Ο δράστης είπε στην 86χρονη πως χρειάζεται η πληρωμή χρηματικού ποσού ύψους εφτά χιλιάδων ευρώ, για ιατρικά έξοδα και της είπε πως θα περάσει από την κατοικία της κάποιο πρόσωπο για να παραλάβει τα χρήματα. Δέκα λεπτά αργότερα μετέβη στην κατοικία της 86χρονης άγνωστος της άντρας, στον οποίο η 86χρονη παρέδωσε το ποσό των 7,000 ευρώ.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας, που επίσης διερευνά άλλες εφτά υποθέσεις απόπειρας απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών, που καταγγέλθηκαν σήμερα από αντίστοιχο αριθμό πολιτών, που επίσης δέχθηκαν παρόμοιας φύσης τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα τους πρόσωπα που παρίσταναν τους ιατρούς και προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να τους ξεγελάσουν και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Με αφορμή τις νέες αυτές καταγγελίες, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση