ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά στο τραπέζι το κλείσιμο των ΣΥ.ΦΙ

Οι σκέψεις της Αστυνομίας μετά και τα νέα επεισόδια στη Λεμεσό το βράδυ της Τετάρτης (15/11)

24news team

Η μάστιγα της οπαδικής βίας χτύπησε για ακόμη μια φορά με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των ευθυνών, αλλά και τα αίτια που οδηγούν επανειλημμένα στα περιστατικά αυτά. Το βράδυ της Τετάρτης (15/11), μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα, κεντρικοί δρόμοι της Λεμεσού μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με δύο ομάδες οπαδών να συγκρούονται κρατώντας πέτρες, ξύλα και ρόπαλα. Παράλληλα, δίπλα τους έπεφταν μολότοφ, πυροτεχνήματα και πυρσοί. Οι χούλιγκαν αγνοώντας πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή, έδρασαν όπως αυτοί ξέρουν καλά και στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή στις γύρω γειτονιές. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Ένας σοβαρός τραυματισμός 21χρονου με κάταγμα στον αγκώνα, ζημιές σε υποστατικά, αλλά και ένα αυτοκίνητο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το γεγονός πως πριν από τα άγρια επεισόδια δεν υπήρχε κάποιο αθλητικό γεγονός, προκαλεί την έντονη ανησυχία της Πολιτείας και των Αρχών. Η κ. Μαρίνα Χριστοδούλου, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (16/11) στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95 και τη Στέλλα Σωκράτους, αναφέροντας πως η Αστυνομία εξετάζει την έκδοση διαταγμάτων κλεισίματος των Συνδέσμων Φιλάθλων (ΣΥΦΙ). Άλλωστε, τα χθεσινοβραδινά επεισόδια ξέσπασαν έξω από σύνδεσμο φιλάθλων όπου υπήρχε και η αρχική πληροφόρηση για την παρουσία κουκουλοφόρων που ήταν έτοιμοι για επεισόδια.

«Ήδη λήφθηκε αριθμός καταθέσεων», σημείωσε η κ. Χριστοδούλου, ενώ εξετάζονται και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με στόχο να εντοπιστούν οι δράστες. Μάλιστα η Αστυνομία θα αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για εξηγήσεις, αφού το πρωί απορρίφθηκε αίτημά της από το δικαστήριο για έκδοση δύο ενταλμάτων σύλληψης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση