ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός από και για Ομονοιάτες - «Με τι μούτρα θα ελέγχουν για SafePass;»

Αντιδρούν οι πολίτες για τις εικόνες στο «Ηλίας Πούλλος»

24news team

Μεγάλες αντιδράσεις ξεσήκωσαν οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Ομόνοιας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το βράδυ της Δευτέρας (10/5) στο προπονητικό κέντρο «Ηλίας Πούλλος» στο Γέρι. Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Τρίτης (11/5) ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, έκανε λόγο μάλιστα για παρουσία μέχρι και 20 χιλιάδων οπαδών.

Η Αστυνομία αλλά και η Κυβέρνηση δέχονται βολές και κριτική από τους πολίτες γιατί επέτρεψαν να συμβεί αυτή η τεράστια συνάθροιση προσώπων χωρίς να τηρούνται τα μέτρα, μια μέρα μετά το «ξεκλείδωμα» της Κύπρου. Πολλοί επίσης κάνουν λόγο και για εύνοια των οπαδών, σε σχέση για παράδειγμα με επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό περιορισμό για τους πελάτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν.


«Δεν γίνεται κάποιοι να πανηγυρίζουν και κάποιοι να παίρνουν πρόστιμο για λίκνισμα»


Αντικείμενο σχολιασμού έγινε και το SafePass που έθεσε σε εφαρμογή η Κυβέρνηση, το οποίο η Αστυνομία μαζί με άλλα αρμόδια πρόσωπα από τμήματα Υπουργείων, ελέγχουν από την Δευτέρα (10/5). Χαρακτηριστικά, πολίτης διερωτήθηκε: «Με τι μούτρα τώρα θα ελέγχουν για SafePass;»

Το 24news επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστο Ανδρέου μεταφέροντας του τα σχόλια του κόσμου και ζητώντας του να τοποθετηθεί.

«Η Αστυνομία δεν επενέβη σε εκδηλώσεις των 200 ατόμων που πάλι απαγορεύονταν, θα επέμβαινε σε έναν τόσο μεγάλο όχλο;» διερωτήθηκε, ενώ θυμίζουμε ότι στις πρωινές δηλώσεις του ο κ. Ανδρέου ανέφερε: «Mε οποιαδήποτε επέμβαση τα αποτελέσματα θα ήταν πιθανόν πολύ χειρότερα. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό με την παρουσία χιλιάδων ατόμων. Η θέση της Αστυνομίας είναι πολύ δύσκολη σε τέτοιες περιπτώσεις».

Αναφερόμενος στη συσχέτιση που γίνεται με το SafePass και τους ελέγχους από πλευράς Αστυνομίας για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και απαντώντας στα σχόλια του κόσμου που εμφανίζεται αγανακτισμένος στα social media και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, για το πώς μετά από τέτοιες εικόνες ένας αστυνομικός θα προβεί σε έλεγχο πολιτών για το πάσο μίλησε σε έντονο ύφος.

«Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Δεν θα τα παρατήσουμε όλα μετά από τόσους μήνες γιατί κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα. Δεν θα σταματήσαμε και ούτε πρόκειται. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος είναι πικραμένος», ήταν το σχόλιο του κ. Ανδρέου.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία προχώρησε σε αστυνόμευση του χώρου όπου πανηγύρισαν οι οπαδοί της Λευκωσιάτικης ομάδας αλλά και του οδικού δικτύου, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα ή επεισόδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X