ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν γίνεται κάποιοι να πανηγυρίζουν και κάποιοι να παίρνουν πρόστιμο για λίκνισμα»

«Παράλογο το safepass» , αναφέρει ο Λεβέντης

Πάρια Ευσταθίου

Τους χθεσινούς πανηγυρισμούς και τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της Ομόνοιας, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης. Μιλώντας στο 24News, ο κ.Λεβέντης υποστήριξε πως η ανοχή της Πολιτείας δημιούργησε τις εικόνες συνωστισμού, την ίδια ώρα που τα κέντρα εστίασης λειτουργούν με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς.


 

Μέχρι και 20.000 στο «Ηλίας Πούλλος» - Πανηγύρισαν χωρίς μέτρα προστασίας


 

«Εδώ και αρκετό καιρό προειδοποιούσαμε και αναδεικνύαμε το πρόβλημα των εκδηλώσεων, των διαμαρτυριών ή πανηγυρισμών, ανεξάρτητα από το δικαίωμα του καθενός να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις, εφόσον υπάρχει ένα διάταγμα που τα απαγόρευε και θα έπρεπε να τηρείται. Παρόλα αυτά η Πολιτεία επέλεξε να τα ανέχεται, αφού δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να τα καταστείλει και φτάσαμε σήμερα να έχουμε μπροστά μας τις ψεσινές εικόνες. Εάν με την παρέλευση των ημερών που οι ειδικοί υποστηρίζουν πως φαίνονται τα αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς, εαν δεν προκύψει κάθετη αύξηση και εξακολουθεί η πτωτική τάση στα κρούσματα, τότε θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η κοινωνία και η οικονομία σε πλήρη ομαλότητα. Ενδεχομένως κάποιοι να πρέπει να παν σπίτι τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι συμβαίνει αυτό που είδαμε ψες και από την άλλη, ένας αστυνομικός να μπαίνει σε ένα κέντρο αναψυχής και να καταγγέλνει έναν πολίτη γιατί αντιλήφθηκε ότι κουνά το σώμα του μπροστά στο τραπέζι, ή γιατί στάθηκε να βγάλει χρήματα από την τσέπη του να πληρώσει».

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή επανεκκίνηση των κέντρων εστίασης, ο κ.Λεβέντης ανέφερε πως η κατάσταση είναι ακόμα μουδιασμένη, λόγω και της ταλαιπωρίας που υπέστη ο κόσμος μέχρι να εξασφαλίσει το rapid test, ενώ το γεγονός πως ήταν Δευτέρα και μεγάλο μέρος του κόσμου πανηγύριζε για την Ομόνοια, δεν βοήθησε.

Ο κ.Λεβέντης τόνισε επίσης πως το safepass θα πρέπει να έχει διάρκεια μιας εβδομάδας και όχι 72 ωρών.

«Επιμένουμε ότι το safepass θα πρέπει να έχει διάρκεια μιας εβδομάδας και όχι 72 ωρών. Όλοι οι εργαζόμενοι διεξάγουν το τεστ ανα εβδομάδα, αλλά αν οι πολίτες έκαναν τη Δευτέρα το rapid test πρέπει να το επαναλάβουν την Τετάρτη και να κάνουν επιπλέον για την έξοδο του Σαββατοκύριακου. Αυτός είναι ο μέγιστος παραλογισμός και ένας έμμεσος τρόπος να υποχρεώνουν τους πολίτες να κάνουν πράγματα που ενδεχομένως να μην επιθυμούν».

Αναφορικά με τους ελέγχους που θα γίνονται στα κέντρα εστίασης, ο κ.Λεβέντης υποστήριξε πως δεν είναι σαφής ο τρόπος που θα γίνονται οι ελέγχοι. «Πάντως εάν τρώω με την παρέα μου και μπει κάπου η Αστυνομία και μου ζητήσει έγγραφα, θα τους παρακαλέσω να περιμένουν να τελείωσω το φαγητό μου ή να φύγουν και να επιστρέψουν αργότερα. Δεν πρόκειται να διακόψω για να επιδείξω έγγραφα» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Λεβέντης μίλησε και για το άνοιγμα των ξενοδοχείων χαρακτηρίζοντας παράλογο το μέτρο του safepass.

«Ο τρόπος που επιχειρεί η Πολιτεία να εισάξει στη ζωή μας το safepass, είναι παράλογος. Ένας Κύπριος που θα μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο θα πρέπει να έχει rapid test 72 ωρών, αλλά αν θα μείνει μία εβδομάδα, θα παραμείνει κλεισμένος στο ξενοδοχείο; Αν επιλέξει να πάει σε κέντρο αναψυχής θα πρέπει να κάνει ξανά rapid test». 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X