ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομοκράτες - Ελλάδα: Πώς η Κύπρος μπήκε στο κάδρο

Για την εν λόγω υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 29 ετών

24news team

Αναβρασμός επικρατεί σε Ελλάδα και Κύπρο μετά την αποκάλυψη ότι δύο τρομοκράτες από το Πακιστάν ετοίμαζαν πολύνεκρο χτύπημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργούσε και ως συναγωγή.

Για την εν λόγω υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 29 ετών. Στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, όπως αναφέρουν τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι δύο σημεία. Για αρχή φύλλο και φτερό έκαναν το διαμέρισμα-γιάφκα, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να συναντούσαν συμπατριώτες τους με στόχο την σύσταση τρομοκρατικής ομάδας. Να σημειωθεί ότι όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν και πόσοι Πακιστανοί οι οποίοι συναντήθηκαν με τους δύο τρομοκράτες ενέδωσαν στις προτάσεις τους.

Το διαμέρισμα έχει ερευνηθεί από την Αντιτρομοκρατική και 20, περίπου, άτομα έχουν καταθέσει ενώ η έκταση του τρομοκρατικού δικτύου που προσπάθησαν να στήσουν οι δύο συλληφθέντες είναι υπό διερεύνηση.

Δεύτερο στοιχείο στο οποίο εστιάζονται οι έρευνες Αντιτρομοκρατικής και ΕΥΠ είναι οι «άκρες» που είχαν οι δύο τρομοκράτες με λαθρεμπόρους όπλων από τον χώρο του ποινικού εγκλήματος.

15.000 ευρώ για κάθε νεκρό

Οι δύο συλληφθέντες μιλούσαν συνέχεια για δολοφονίες και ανθρωποκτονίες ενώ έκαναν αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα, Εβραϊκής καταγωγής, όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση και ανάλυση των κινητών τους τηλεφώνων. Όπως αναφέρουν τα Ελλαδικά Μέσα, το εν λόγω στοιχείο, οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι το φονικό πλάνο των τρομοκρατών ήταν αρχικά να χτυπήσουν στο εστιατόριο στου Ψυρρή και στη συνέχεια να επιτεθούν και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το σχέδιο χαρασσόταν από τον 30χρονο συμπατριώτη και συγχωριανό των δύο Πακιστανών που βρισκόταν στο Ιράν από όπου και τους κατηύθυνε από την Τεχεράνη. Αυτός ήταν που επέβαλε στους δυο συλληφθέντες, την επίθεση να την κάνουν με όπλα, την ώρα που στο εστιατόριο θα υπήρχαν περισσότερα από 50 άτομα. Για κάθε νεκρό, δε, που θα «γάζωναν» θα έπαιρναν 15.000 ευρώ.

Σκληρά άτομα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τρομοκράτες περιγράφονται ως ιδιαίτερα σκληρά άτομα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Όπως τονίζουν αναλυτές των δυο υπηρεσιών, αυτό που τους ενδιέφερε είναι να σκοτώσουν όσο πιο πολλά άτομα μπορούσαν.

Πώς μπήκε στο κάδρο η Κύπρος

Πληροφορίες που επικαλούνται τα ΜΜΕ της Ελλάδας (σ.σ. ενδεχομένως να προήλθαν από τη Μοσάντ), ανέφεραν ότι ο άντρας από το Ιράν έχει «στρατολογήσει» Πακιστανούς στη χώρα ενώ όπως γράφει ελλαδικό δημοσίευμα: «τέτοιου είδους εξτρεμιστικές -αντισημιτικές- ομάδες είχαν προσπαθήσει να κάνουν το ίδιο στην Κύπρο το 2021, όταν και πάλι Πακιστανοί φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό στόχο.»

Η σύλληψη του 38χρονου και οι «περίεργες» συμπεριφορές

Η υπόθεση που απασχόλησε την Κύπρο και που συνδέουν τα ελλαδικά ΜΜΕ με την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου στην Ελλάδα είναι το τρομοκρατικό χτύπημα που απετράπη στο νησί μας το 2021. Θυμίζουμε πως 38χρονος Αζέρος συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λευκωσία ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε πιστόλι και σιγαστήρας.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές έθεσαν υπό παρακολούθηση το Οδόφραγμα Ληδρας, αφού στην κατοχή τους έφθαναν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι, συγκεκριμένο πρόσωπο θα ερχόταν στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό την εγκληματική ενέργεια εναντίον άλλου προσώπου. Αφού τον εντόπισαν να περνά το οδόφραγμα, τον έθεσαν υπό παρακολούθηση. Ο 38χρονος μετέβη σε ανοικτό χώρο στον Άγιο Δομέτιο και εκεί παρέλαβε αυτοκίνητο ενοικιάσεως. Οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένη επιχείρηση τον ανέκοψαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38χρονος φέρεται να διέμενε και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, ενώ πηγαινοερχόταν στα κατεχόμενα.

Ο στόχος και η «στρατολόγηση»

Στόχος του 38χρονου, όπως έγινε γνωστό, ήταν αλλοδαπός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Κύπρο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για πρόσωπο από το Ισραήλ, ενώ φαίνεται να ήταν κι άλλοι ομοεθνής του στο στόχαστρο. Μάλιστα, φαίνεται να είχαν ειδοποιηθεί από τις Αρχές του νησιού μας και κάποιοι να είχαν εγκαταλείψει τη Κύπρο για την ασφάλειά τους. Ανησυχία και αναταραχή είχε προκληθεί τότε και στο Ισραήλ όπου δημοσιεύματα της χώρας, επικαλούμενα την ανάκριση του 38χρονου, έλεγαν πως εγέρθηκε η υποψία ότι ο Αζέρος ανήκε σε ομάδα μισθοφόρων που στρατολογήθηκαν από το Ιράν με σκοπό την απαγωγή ή και τη δολοφονία Ισραηλινών στην Κύπρο.

Το λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο

Το «λάθος» που φαίνεται να έκανε ο 38χρονος ήταν οι συνομιλίες που είχε με τους συνεργούς του μέσω τηλεφώνου. Οι Αρχές από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα έφθασαν στην σύλληψη ακόμα έξι προσώπων τέσσερα εκ των οποίων με καταγωγή το Πακιστάν.

Για τώρα δεν υπάρχει σύνδεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24News δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να συνδέουν τις δύο υποθέσεις. Μάλιστα καλά ενημερωμένη αστυνομική πηγή μας διευκρίνισε πως εξ Ελλάδος δεν έχει ζητηθεί καμία συνδρομή, βοήθεια ή οποιαδήποτε πληροφορία που να αφορά την προαναφερθείσα υπόθεση.

Με πληροφορίες από protothema.gr / newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X