ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σάλος με τουρκική σημαία σε πλατεία της Πάφου

Κατέβασαν τη σημαία δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι

24news team

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εικόνα που δείχνει τουρκική σημαία να κυματίζει στην Πλατεία Κένεντυ στην Πάφο.

Η σημαία τοποθετήθηκε στο σημείο, με αφορμή τη διεξαγωγή του παγκόσμιου αγώνα ποδηλασίας, Cyprus Gran Fondo, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, μετά τις αντιδράσεις, επικοινώνησαν με λειτουργό του ΚΟΑ όπου τους δόθηκε η οδηγία όπως η σημαία παραμείνει, με τη δικαιολογία ότι όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία, αυτοί αναρτούν τη δική μας σημαία. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν τη σημαία.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου:

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν. Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία. Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση