ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομαγμένοι οι γονείς: «Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ»

Θορύβησε άπαντες η διπλή απόπειρα απαγωγής μαθητών

Ρεπορτάζ: Στέλλα Μάρκου, Δημήτρης Λουκά

Αναστάτωση προκάλεσε η είδηση του «άγνωστου», ο οποίος, ανενόχλητος προσπάθησε να προσελκύσει παιδιά δημοτικού σχολείου στη Λευκωσία, προφασιζόμενος ότι είναι οικείο πρόσωπο της οικογένειάς τους.

Δύο είναι οι επίσημες καταγγελίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα εν λόγω περιστατικά σημειώθηκαν δύο διαφορετικές μέρες στο ίδιο, όμως, σχολείο. Η μία καταγγελία έγινε την Παρασκευή 20/9, ενώ οι μαθητές βρίσκονταν ακόμα εντός του σχολικού χώρου και η δεύτερη την Δευτέρα 23/9, αφότου τα παιδιά είχαν σχολάσει.


Ιδιώτες φύλακες: «Παρακαλάμε να μην μας κλέψουν κανένα παιδάκι»


Καταγγελίες που ήρθαν κοντά μας, αφού το θέμα έγινε γνωστό μέσα από το «24news», αναφέρουν ότι ο «άγνωστος» εθεάθη και σε άλλα σχολεία της περιοχής. Ψάχνοντας τις καταγγελίες δεν επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από επίσημη πλευρά κάτι τέτοιο.

Δήμαρχος Αγλαντζιάς στο 24news

Σε σχέση με το θέμα, επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Χαράλαμπο Πετρίδη, ο οποίος ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι την Δευτέρα έτυχε επίσημης ενημέρωσης από τον Σύνδεσμο Γονέων και την Διεύθυνση του σχολείου ότι κάποιο παιδί κατήγγειλε ότι ένας άγνωστος του είπε «έλα να σε πάρω εγώ, τζι’ ‘εν θα ‘ρτει ο παπάς σου». Σε σχέση με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 20/09, η καταγγελία αφορά σε έναν άγνωστο ο οποίος ρώτησε άλλο παιδί αν θα ερχόταν να το παραλάβει ο θείος του.

Αμέσως, ενημερώθηκε η σχολική εφορία και η Αστυνομία, με το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων να χειρίζεται την υπόθεση. Ο κος Πετρίδης επιβεβαίωσε στο 24News ότι υπάρχει πλήρης αστυνόμευση του χώρου, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από τον ίδιο τον Δήμο Αγλαντζιάς, μετά από συντονισμό με τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς και τους τροχονόμους.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν αναλάβει να ενημερώσουν τα παιδιά, ώστε να είναι πολύ προσεκτικά, όσον αφορά το ενδεχόμενο κάποιος άγνωστος να τα προσεγγίσει. Σε τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, οι δάσκαλοί τους προέτρεψαν τους μαθητές όπως προβούν σε καταγγελία αμέσως.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, απάντησε ότι η επίσημη καταγγελία την οποία έχει ενώπιόν του, αφορά μόνο ένα σχολείο της περιοχής.


Σοβαρή καταγγελία: Άγνωστος προσπάθησε να απαγάγει παιδιά από σχολεία


Γονείς – Ανησυχία, φόβος, προβληματισμός

Με το που έγινε γνωστή η είδηση, πανικός εξαπλώθηκε ανάμεσα στους γονείς, κάτι απόλυτα φυσιολογικό και λογικό. Αστυνομία και λοιπές αρμόδιες αρχές τοποθετούνται με φειδώ, μιας και η υπόθεση είναι λεπτή αφού αφορά ανήλικους.

Το 24news βρέθηκε στο σχολείο και συνομίλησε με γονείς παιδιών, με την γενική αίσθηση να είναι αυτή της έντονης ανησυχίας, του φόβου και του προβληματισμού, τονίζοντας όμως ότι έτυχαν ενημέρωσης.

Άξια αναφοράς είναι η όλη συμπεριφορά των γονιών που συναντήσαμε σήμερα. Συνόδευαν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο του σχολείου, τα περίμεναν, όχι απλά να μπουν στο χώρο αλλά έμεναν και τα κοίταζαν από μακριά μέχρι να τα παραλάβει ο δάσκαλος. Ακόμα και τότε, περίμεναν λίγο και με εμφανή την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους, ήθελαν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι τα παιδιά τους έχουν περάσει ασφαλή στην αίθουσα διδασκαλίας.

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ»

Μαρτυρία παππού μας προβλημάτισε, αφού όπως ο ίδιος υποστηρίζει, τις προηγούμενες μέρες είδε έναν άνδρα, ο οποίος του φάνηκε ύποπτος, να περιφέρεται έξω από το σχολείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τις προηγούμενες μέρες είδα έναν άνδρα ο οποίος μου φάνηκε ύποπτος. Πώς να σας το πω, καταλάβαινα ότι δεν ήταν καλά. Δεν λέω ότι πρόκειται για τον ίδιο, όμως η παρουσία του έξω από το σχολείο δεν ήταν φυσιολογική. Οι γονείς ενημερώθηκαν. Από όσο γνωρίζω, έχουν στο διαδίκτυο ομάδα στην οποία μιλούν μεταξύ τους. Εκεί έγινε γνωστό το περιστατικό, αλλά αν η διεύθυνση έδωσε και ανακοίνωση δεν γνωρίζω. Όλο αυτό μας ανησυχεί, αν αναλογιστεί κανείς και αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία μας».

Μητέρα τόνισε ότι «μας ανησυχεί και μας προβληματίζει το περιστατικό. Ένας άγνωστος άνδρας περιφέρεται έξω από το σχολείο και πλησιάζει τα παιδιά μας. Ενημερωθήκαμε, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Τρομάξαμε. Φοβόμαστε. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ, μόνο και μόνο η σκέψη με φρικάρει».

Ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις… υπήρχαν και οι περιπτώσεις γονέων που διαφοροποιήθηκαν «ενημερωθήκαμε! Η κινητοποίηση ήταν και άμεση και επαρκής. Νιώθω ασφάλεια και δεν νομίζω το παιδί μου να διατρέχει κάποιο κίνδυνο», ήταν μια ενδεικτική δήλωση μητέρας.
Άφωνους μας άφησε πατέρας, ο οποίος, με το που τον πλησιάσαμε, μπήκε στο αυτοκίνητο του ήρεμος, χαμογελαστός, άνοιξε το παράθυρο και καρφώνοντας μας στα μάτια, μας είπε «με προβληματίζει το περιστατικό, έχω δύο παιδιά στο σχολείο, πώς είναι δυνατόν να μην με προβληματίζει». Αυτό το τόσο απλό ερώτημα είναι και το νόημα όλης της ιστορίας.

Πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει ένας γονιός ο οποίος αφήνει το παιδί του στο σχολείο; Ένα παιδί δημοτικού σχολείου πόσο εύκολο είναι να ξεφύγει από τον οποιοδήποτε επιτήδειο;

Τα ερωτήματα δεν είναι για να πανικοβάλουμε, αλλά για να προβληματίσουμε. Ας μην βρεθούμε και αυτή την φορά προ εκπλήξεως, ψάχνοντας εκ των υστέρων ποιος έφταιξε και γιατί.

Είμαστε θεατές στο ίδιο έργο κάθε χρόνο και αναφερόμαστε φυσικά στις έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και Υπουργείο Υγείας. Και να που τα γεγονότα μας αναγκάζουν να δούμε κατάματα την αλήθεια. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι τα παιδιά! Η ασφάλεια τους πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα για όλους.

Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι, ως οφείλαμε, ζητήσαμε και από την διεύθυνση του εν λόγω σχολείου να τοποθετηθεί, πράγμα που δεν κατέστη δυνατόν αφού δεν θέλησαν να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X