ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρικ! Πως να χρησιμοποιείς το air condition με μειωμένο κόστος κατανάλωσης

Εξοικονομήστε χρήματα από το πορτοφόλι σας!

Τα κλιματιστικά για τα σπίτια μας, αλλά και για την πλειοψηφία των κυπριακών κτιρίων είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Οι υψηλές θερμοκρασίες της Κύπρου σε συνδυασμό με την ελλιπή μόνωση των κτιρίων έχουν οδηγήσει στην αυξημένη χρήση των κλιματιστικών αρκετούς μήνες το χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Νόσος των Λεγεωνάριων: Προσοχή στην ασθένεια των air condition!

Το ξέρετε, όμως, ότι τα κλιματιστικά μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας σε μια κατοικία; Προφανώς ναι. Το ξέρατε όμως ότι υπάρχουν αρκετά tips τα οποία μειώνουν το κόστος λειτουργίας του κλιματισμού; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε έφτασε η ώρα να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να γλυτώσετε χρήματα από το πορτοφόλι σας!

Δείτε στην συνέχεια μερικά tips για εξοικονόμηση ενέργειας: 

Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία. Η ιδανική θερμοκρασία ενός χώρου κυμαίνεται από 20-27 βαθμούς κελσίου και δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας με το εξωτερικό περιβάλλον (μεγαλύτερη από 10 βαθμούς). Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά η απότομη μετάβαση  στην εξωτερική θερμοκρασία καταπονεί όχι απλά τον οργανισμός μας, αλλά και το πορτοφόλι μας! 

Η σωστή διαστασιολόγηση του κλιματιστικού είναι απαραίτητη.  Ένα μεγαλύτερο κλιματιστικό από τις ανάγκες του χώρου καταλήγει να καταναλώνει μέχρι και 50% περισσότερο ρεύμα.

Επιλέξτε να αγοράσετε ένα κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α. Η ενεργειακή κλάση παρουσιάζει την ενεργειακή απόδοση της συσκευής και αξιολογείται από Α μέχρι G ή από Α+++ μέχρι D. Όσο υψηλότερη η ενεργειακή κλάση τόσο χαμηλότερη η ενεργειακή κατανάλωση. 

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα στους χώρους που θέλετε να ψύξετε για να διατηρήσετε το κρύο αέρα μέσα και το θερμό έξω.

Φυτέψετε δέντρα και κατά προτίμηση φυλλοβόλα για να σκιάσετε το κτήριο σας.

Πηγή: must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X