ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία Λάρνακας: Έδειξε την πορεία της σφαίρας η νεκροτομή - Αναμένονται εξελίξεις

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της άτυχης Μαρίας Χάρπα

24news team

Την Παρασκευή (8/5) διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 21χρονης Μαρίας Χάρπα, που έπεσε νεκρή από σφαίρα που έφυγε από όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο 23χρονος αδελφός της.

Θυμίζουμε ότι σε αυτοψία που διενήργησαν στη σκηνή οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ο θάνατος της άτυχης Μαρίας, επήλθε από διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, συνεπεία πυροβολισμού.

Από την νεκροτομή, αναμένονταν «απαντήσεις» ως προς την πορεία που ακολούθησε η σφαίρα προτού καταλήξει στο κεφάλι της 21χρονης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από την Ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος της άτυχης 21χρονης, προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Σημειώνεται ότι η νεκροτομή, κατέδειξε την πορεία της σφαίρας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση και από πλάγια. Οι ανακριτές αναμένεται να ενημερωθούν γι' αυτή την εξέλιξη. 

Επίσης, θυμίζουμε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από την βαλλιστική εξέταση του στρατιωτικού τυφεκίου, τύπου G3, τα οποία επίσης θα δώσουν και αυτά «απαντήσεις».

Επιπλέον, οι ανακριτές αναμένουν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 23χρονου.


Τραγωδία Λάρνακας: Επιβεβαιώνονται ισχυρισμοί του 23χρονου


Ο 23χρονος, την Πέμπτη (7/5) βρέθηκε ξανά στο σπίτι του, όπου σημειώθηκε η τραγωδία και με την συνοδεία των ανακριτών και στην παρουσία των γονιών του αλλά και άλλων συγγενών, προχώρησε σε υπόδειξη σκηνών. 

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας, ενώ ο 23χρονος αδελφός της άτυχης Μαρίας, ήδη παρουσιάστηκε την Τετάρτη (6/5) ενώπιον δικαστηρίου όπου διατάχθηκε η 8ημερη προσωποκράτησή του.

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος της αδελφής της επήλθε από ατύχημα.

Προηγούμενη ενημέρωση (7/5):

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των μελών του ΤΑΕ Λάρνακας, όσον αφορά την υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Χάρπα, η οποία έπεσε νεκρή στο ίδιο της το σπίτι μετά από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, από το όπλο του 23χρονου αδελφού της.

Ενώπιον Δικαστηρίου, όπου εμφανίστηκε την Τετάρτη (6/5) ο 23χρονος ώστε να ζητηθεί η 8ημερη κράτησή του, η Αστυνομία ανάφερε ότι πρόκειται να λάβει καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου, τους περιοίκους, την μονάδα όπου υπηρετούσε ως έφεδρος ο 23χρονος και από τον κοινοτάρχη του χωριού Κλαυδιά.

Από το σπίτι, παραλήφθηκε κι άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που εντοπίστηκε πέραν από το όπλο τύπου G3 από το οποίο έφυγε η σφαίρα που σκότωσε την Μαρία και αναμένεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Θυμίζουμε ότι εντοπίστηκε και σακούλι με 200 σφαίρες, από όπου μετά από καταμέτρηση, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οκτώ. Ο 23χρονος αναμένεται να προχωρήσει και σε υποδείξεις σκηνών.


Τραγωδία Λάρνακας: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο 23χρονος


O 23χρονος από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι επρόκειτο για ατύχημα, αφού υποστήριξε ότι ενώ καθάριζε το G3 του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να χτυπήσει στο κεφάλι την αδελφή του. Αρχικά είχε αναφέρει ότι, την ημέρα που σημειώθηκε η τραγωδία, είχε παρουσιαστεί ως έφεδρος στην Εθνική Φρουρά. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός του έπεσε στο κενό, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν καλούνταν εφεδρείες.

Στην συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι πήγε μόνος του σε πεδίο βολής και μάλιστα ότι είχε στείλει μήνυμα στο 8998 για κατ' εξαίρεση μετακίνηση, ωστόσο δεν βρέθηκε στο κινητό του το σχετικό μήνυμα, με τον 23χρονο να αναφέρει ότι το διέγραψε. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αρχές φαίνεται να έχουν εντοπίσει το μήνυμα μέσω της ειδικής πλατφόρμας. 

Πάντως, από μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του 23χρονου για την παρουσία του στο πεδίο βολής. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος, εμμένει σε αυτή την θέση, ότι δηλαδή πήγε για βολή και συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για ατύχημα, ο θάνατος της αδελφής του.

Οι ανακριτές έλαβαν το ίδιο κιόλας βράδυ κατάθεση από τη μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού της κόρης της δεν βρισκόταν στο δωμάτιο. Είπε ακόμα ότι άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε στο σαλόνι όπου αντίκρισε την κόρη της στο πάτωμα θανάσιμα τραυματισμένη. Η μητέρα είπε επίσης στους ανακριτές ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών ήταν καλές και ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε ένταση μεταξύ τους.

Κατάθεση λήφθηκε και από τον αρραβωνιαστικό της 21χρονης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στους ανακριτές ότι οι σχέσεις του και της οικογένειας του ήταν πολύ καλές με την οικογένεια της κοπέλας αλλά και με τον αδελφό της.

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία του φόρεσε χειροπέδες και τον οδήγησε ενώπιον δικαστηρίου, ως ύποπτο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. 

Σημαντικό να επισημανθεί ότι, το μοναδικό πρόσωπο που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας, ήταν η μητέρα του 23χρονου και της άτυχης Μαρίας, η κατάθεση της οποίας αναμένεται να είναι κομβικής σημασίας. Σημειώνεται ότι δεν βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τα παιδιά της, την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο 23χρονος, εξετάστηκε την Τετάρτη (6/5) από ψυχίατρο και διαπιστώθηκε ότι έχει πλήρη διαύγεια.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας:

Τα όσα έγιναν γνωστά μετά την τραγωδία, έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινωνία. Η Μαρία Χάρπα, έχασε την ζωή της ανήμερα των γενεθλίων της, ενώ φαίνεται μάλιστα να κυοφορούσε. Η νεαρή, ετοιμαζόταν για ένα νέο ξεκίνημα με τον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος τόσο αυτός όσο και η οικογένεια της, δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X