ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία Ε.Φ.: Κόπηκε το σχοινί και έπεσε ο 33χρονος αξιωματικός

«Μαύρη» μέρα για την Εθνική Φρουρά

24news team

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε η πτώση από μεγάλο ύψος και δυστυχώς προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου 33χρονου Ξάνθου Κυριάκου, αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.


Τραγωδία Ε.Φ.: Αφύσικο θάνατο διερευνά η Αστυνομία - Νεκρός ο Κυριάκου


Ο αξιωματικός της Ε.Φ. τραυματίστηκε θανάσιμα μπροστά σε άλλους στρατιώτες αφού θυμίζουμε ότι, το δυστύχημα συνέβη στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας, με αντικείμενο «στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο».

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «με τη χρήση σχοινιού προσπάθησε να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, όπου γίνεται κατάβαση σε γκρεμό», προσθέτοντας ότι «είχε αποκοπεί το σχοινί που κρατούσε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους 40 μέτρων».

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η Αστυνομία διερευνά το δυστύχημα στο πλαίσιο της θανατικής ανάκρισης. Παράλληλα το ΓΕΕΦ έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (25/5) σε περιοχή της Τροοδίτισσας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο άτυχος αξιωματικός, λοχαγός στον βαθμό, συμμετείχε με την διμοιρία του σε άσκηση καταρρίχησης σε συγκεκριμένη περιοχή με σκοπό την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού. Ο αξιωματικός που είχε προαχθεί πρόσφατα στο βαθμό του Λοχαγού υπηρετούσε σε μονάδα του Μηχανικού με αντικείμενο την εξουδετέρωση ναρκών και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X