ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τόσους «έγραψε» η Αστυνομία στη Λεμεσό

Οι καταγγελίες

Τριάντα (30) πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης ελέγχων, που έγινε χθες από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και συγκεκριμένα του Τμήματος Τροχαίας Λεμεσού και της Ομάδας «Ζ».

Είκοσι από τις υποθέσεις οδήγησης χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης καταχωρήθηκαν την ίδια μέρα από την Αστυνομία, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για άμεση εκδίκαση, με τις αστυνομικές εξετάσεις να συνεχίζονται για τις άλλες δέκα υποθέσεις. Τα οχήματα των 30 οδηγών κατακρατήθηκαν για τους σκοπούς των αστυνομικών εξετάσεων.

Πέραν των 30 προσώπων που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και πιστοποιητικού ασφάλισης, έγιναν άλλες δύο (2) καταγγελίες μαθητευόμενων οδηγών, που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς να συνοδεύονται από αδειούχο οδηγό, ενώ έγινε ακόμη μία (1) καταγγελία οδηγού που δεν καλυπτόταν από πιστοποιητικό ασφάλισης. Έγιναν επίσης οκτώ (8) καταγγελίες προσώπων που οδηγούσαν οχήματα για τα οποία δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, ενώ έντεκα (11) πρόσωπα καταγγέλθηκαν για οδήγηση οχημάτων τα οποία ήταν δηλωμένα στο ΤΟΜ ως ακινητοποιημένα και δεκατρία (13) πρόσωπα καταγγέλθηκαν για οδήγηση οχημάτων για τα οποία δεν υπήρχε άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ.

Η συντονισμένη επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκε από τις 6.00 το πρωί, μέχρι και τις 6.00 της Πέμπτης, στο πλαίσιο των δράσεων για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, καταστολή των παραβάσεων τροχαίας και αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Επίκεντρο των στοχευμένων ελέγχων ήταν ο έλεγχος των εγγράφων των οδηγών και οχημάτων. Για τους σκοπούς της επιχείρησης αξιοποιήθηκε και το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων – ANPR.

Συνολικά διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν 141 καταγγελίες για παραβάσεις τροχαίας, μεταξύ των οποίων και παραβάσεις ορίου ταχύτητας, παράνομης στάθμευσης, παραβίασης φώτων τροχαίας, οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια – χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, παράλειψης χρήσης ζώνης ασφαλείας από οδηγούς αυτοκινήτων και προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση