ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τόσους «έγραψαν» τις τελευταίες μέρες στην Αγία Νάπα

Τι αναφέρει ο Στηβ Θεοδούλου εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου

ΚΥΠΕ

Συνολικά 145 τροχαίες καταγγελίες έγιναν από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου (ΑΔΕ) στην τουριστική περιοχή Αγίας Νάπας από τις 28 Απριλίου μέχρι και σήμερα 2 Μάϊου.

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «η ΑΔΕ έθεσε σε εφαρμογή, σχέδιο ενεργείας στην τουριστική περιοχή Αγίας Νάπας με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών».

Στο πλαίσιο του σχεδίου, πρόσθεσε, πραγματοποιούνται συντονισμένες επιχειρήσεις με την συμμετοχή μελών των Αστυνομικών Σταθμών Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου και μελών της Μ.Μ.Α.Δ.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων «διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 36 υποστατικά και ελέγχθηκαν 117 πρόσωπα εκ των οποίων 89 αλλοδαποί. Επίσης έγιναν 145 τροχαίες καταγγελίες ενώ διενεργήθηκαν 20 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίους προέκυψε μία καταγγελία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης».

Εξάλλου στο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής «τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε δύο συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας».

Ανέφερε επίσης, συνελήφθη ένας αιτητής πολιτικού ασύλου ο οποίος εργάζονταν χωρίς την σχετική άδεια, ενώ ο εργοδότης του κατηγορήθηκε γραπτώς για να κληθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγινε μία σύλληψη τουρίστα από την Φιλανδία, ηλικίας 33 ετών, για υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α. Συγκεκριμένα γύρω στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου στην Αγία Νάπα, ο 33χρονος εντοπίστηκε από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου να έχει στην κατοχή του ένα σακουλάκι με κοκαΐνη 0,6 γραμμαρίων.

Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου».

Ακόμα κατά τη διάρκεια εκστρατείας της Τροχαίας Αμμοχώστου για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων και καταστολή τροχαίων παραβάσεων, που διενεργήθηκε από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα της Κυριακής 30 Απριλίου, στην Αγία Νάπα κατασχέθηκαν επτά οχήματα (4 αυτοκίνητα, 1 μοτοποδήλατο και 2 μοτοσικλέτες) για διάφορες τροχαίες παραβάσεις».

Επίσης «διενεργήθηκαν 76 τροχαίες καταγγελίες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις καταγγελίες για πλαστογραφία άδειας οδηγού και χρήση πλαστής άδειας οδηγού, τρεις για οδήγηση με ληγμένη μαθητική άδεια οδηγού, πέντε για φθαρμένα ελαστικά και δύο για οδήγηση ακινητοποιημένου οχήματος».

«Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν επίσης έξι υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθησαν» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X