ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον άφησαν γυμνό και έφυγαν - Η βεντέτα οπαδών στη Λεμεσό έγινε επικίνδυνη

Από τύχη προφανώς, δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα από τις εν λόγω συμπλοκές

24news team

Σε ακρότητες έφτασαν για άλλη μια φορά οπαδοί στη Λεμεσό και αναφερόμαστε βεβαίως στον ξυλοδαρμό δύο φιλάθλων της ΑΕΛ από δεκάδες Απολλωνίστες, το βράδυ της Κυριακής (26/9). Την ίδια ημέρα διεξάχθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Απόλλωνας, αλλά η ΑΕΛ εξέφρασε σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία.

«Ο χώρος που σημειώθηκαν τα επεισόδια, δεν σχετίζεται με τις δύο ομάδες»

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, το 24news επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου ώστε να τοποθετηθεί επί του θέματος. Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, η Αστυνομία είχε λάβει τα μέτρα της τόσο στη περιοχή του Τσειρίου Σταδίου όπου διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, όσο και σε σημεία που θεωρείτο επικίνδυνα για να σημειωθούν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών. «Ο χώρος που σημειώθηκαν τα επεισόδια, δεν σχετίζεται με τις δύο ομάδες. Δύο οπαδοί της ΑΕΛ κάθισαν για φαγητό και φαίνεται ότι όταν έγιναν αντιληπτοί από οπαδούς του Απόλλωνα, ξεκίνησαν τα επεισόδια» τόνισε.

«Η Αστυνομία», σημείωσε ο κ. Ανδρέου, «έφτασε άμεσα στο σημείο, τόσο άμεσα που ακόμη τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη και με την θέα των μελών της Δύναμης, οι ταραξίες έτρεξαν να διαφύγουν από διάφορες κατευθύνσεις. Ωστόσο, μετά από καταδίωξη, εντοπίστηκε το ένα πρόσωπο που συνελήφθη, το οποίο μάλιστα κρατούσε φανέλα της ΑΕΛ στα χέρια του. Όπως διαπιστώθηκε η φανέλα άνηκε στον έναν εκ των δύο θαμώνων που δέχθηκαν την επίθεση».

Ο κ. Ανδρέου θέλησε επίσης να υπενθυμίσει ότι η Αστυνομία, πολύ συχνά διενεργεί ελέγχους σε Συνδέσμους Φιλάθλων διαφόρων ομάδων.

Πολλές οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων...

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (26/9) το 24news επιχειρεί να παρουσιάσει μερικές από τις συμπλοκές μεταξύ των οπαδών ΑΕΛ και Απόλλωνα που σημειώθηκαν το 2021, αλλά και το πιο ακραίο περιστατικό.

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο, δυστυχώς, δεν ήταν ούτε το πρώτο, ούτε - μάλλον - και το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ των φιλάθλων των δύο «μεγάλων» ομάδων της Λεμεσού. Η περιοχή του Εναερίου έχει γίνει πολλές φορές πεδίο μάχης μεταξύ τους, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιστατικό με το όχημα που εισχώρησε στο πλήθος με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παρέσυρε οπαδό.

Οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, σχεδόν πάντοτε περιέχουν ωμή βία ενώ το σκηνικό διαμορφώνεται με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και ζημιές σε δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες.

(26/9/2021) Άφησαν γυμνό και τραυματία τον ΑΕΛίστα

Περίπου 20 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον θαμώνων σε προσφυγικό σωματείου στη Λεμεσό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο προσώπων που έφεραν διακριτικά ρούχα της ΑΕΛ. Ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μέλη της Αστυνομίας, που μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, συνέλαβαν ένα πρόσωπο.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11:20μ.μ., όταν ομάδα κουκουλοφόρων που κρατούσαν ρόπαλα, εισήλθαν σε προσφυγικό σωματείο που βρίσκεται στη Λεμεσό και δεν έχει καμία σχέση με τις δύο ομάδες και επιτέθηκαν σε θαμώνες που έτρωγαν. Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, με την άφιξη των οποίων οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή προς διάφορες κατευθύνσεις.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τα εν λόγω πρόσωπα και κατάφεραν να ανακόψουν και να συλλάβουν ένα εξ αυτών για αυτόφωρο αδίκημα. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 20χρονο, κάτοικο χωριού της επαρχίας Λεμεσού, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε μία κουκούλα και μία σκισμένη φανέλα. Ο 20χρονος ήταν τραυματισμένος στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Όπως διαπιστώθηκε έφερε θλαστικό τραύμα στο μέτωπο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Εντός του συλλόγου εντοπίστηκαν δύο τραυματισμένα πρόσωπα, ηλικίας 24 και 30 ετών. Όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς, ενώ βρίσκονταν στον εν λόγω σύλλογο για φαΐ, φέροντας φανέλες της ομάδας τους, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι τους κτύπησαν και έκλεψαν τη φανέλα του 24χρονου.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Όπως διαπιστώθηκε ο 30χρονος φέρει θλαστικά τραύματα, εκδορές και μώλωπες και κρατήθηκε για νοσηλεία. Ο 24χρονος διαπιστώθηκε ότι φέρει ενδοκρανιαία αιμορραγία και πολλαπλά κατάγματα μετωπιαίου οστού και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίστηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πέραν των τραυματισμών, από την επίθεση προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο σύλλογο.

(12/8/2021) Τα έκαναν γυαλιά - καρφιά και εξαφανίστηκαν

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 19:30 το βράδυ της Πέμπτης (12/8) έξω από το κτήριο του ΠΑΝΣΥΦΙ του Απόλλωνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν καταγγελίες από οπαδούς της ΑΕΛ, πως την ώρα που περνούσαν έξω απ’ το κτήριο του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ με τα αυτοκίνητα τους δέχθηκαν πετροβολισμό. Αργότερα και περί των 21:00 έξω από το κτήριο σημειώθηκαν καταστροφές σε περιουσίες, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και αυτοκίνητο που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Αγίου Αντωνίου, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και του Απόλλωνα. Το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 7:30, όταν οι φίλοι του Απόλλωνα, έριξαν πέτρες κατά οχημάτων στα οποία επέβαιναν οπαδοί της ΑΕΛ, κοντά στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων του Απόλλωνα.

Λίγη ώρα αργότερα οι οπαδοί των δυο ομάδων, με κουκούλες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και φωτοβολίδες, με την Αστυνομία να τίθεται σε κινητοποίηση.

Από τα επεισόδια ένα όχημα παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα έξι υπέστησαν ζημιές από πέτρες και φωτοβολίδες.

Φωτιές τέθηκαν επίσης και σε κάδους απορριμμάτων, ενώ φωτοβολίδα που κατέληξε σε οροφή οικίας κατασβέστηκε εγκαίρως.

(14/2/2021) «Μαζί μας εν τα βάλλετε»

Σαν κοινά εγκληματικά στοιχεία έδρασαν το απόγευμα της Κυριακής (14/2) οπαδοί της ΑΕΛ, εναντίον του συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα.

Απόδειξη αυτού, το πιο κάτω βίντεο όπου διαπιστώνεται η βαρβαρότητα με την οποία ενήργησαν ενώ φαίνεται να είχαν καλά σχεδιασμένη την επίθεση. Η μερίδα προσώπων που επιτέθηκε στον Σύνδεσμο Φιλάθλων του Απόλλωνα, φέρει διακριτικά της ομάδας της ΑΕΛ.

Φορώντας κουκούλες στο κεφάλι και κρύβοντας τα πρόσωπά τους, κουβάλησαν ξύλα και μολότοφ μαζί τους, έσπασαν την πόρτα εισόδου του κτηρίου όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Απόλλωνα και προκάλεσαν φωτιά στον εσωτερικό χώρο.

Από το βίντεο επίσης διαπιστώνεται ότι κάποιοι είχαν πάρει ρόλο ρυθμιστή της επίθεσης και άλλοι δραστών. Ξεχωρίζει η φωνή προσώπου ο οποίος φωνάζει: «Μαζί μας εν τα βάλλεται». Αυτό προφανώς προδίδει τον εκδικητικό χαρακτήρα που έδωσαν οι οπαδοί της ΑΕΛ στην ενέργειά τους.

Το περιστατικό εκτιμάται πως δεν είναι άσχετο με τα όσα προηγήθηκαν, δηλαδή τα επεισόδια έξω από το Σύνδεσμο Φιλάθλων της ΑΕΛ στον Εναέριο το Σάββατο (13/2).

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από τον προπηλακισμό αθλητών του τμήματος Απόλλων Καλαθόσφαιρα σε Τροχοκάθισμα, εν ώρα προπόνησης στην κλειστή αίθουσα του σωματείου, την Παρασκευή (12/2), ενώ στην συνέχεια πιθανότατα ως αντίποινα, οι οπαδοί του Απόλλωνα προκάλεσαν επεισόδια έξω από το Σύνδεσμο Φιλάθλων της ΑΕΛ στον Εναέριο το Σάββατο (13/2). Οι οπαδοί της ΑΕΛ φαίνεται ότι ήθελαν να δώσουν συνέχεια στα γεγονότα και την Κυριακή (14/2) βρέθηκαν στον Σύνδεσμο Φιλάθλων του Απόλλωνα και πυρπόλησαν το κτήριο ρίχνοντας μέχρι και βόμβες μολότοφ.

(23/5/2017) Το πιο ακραίο...

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Απόλλωνα και της ΑΕΛ εκτυλίχθηκαν γύρω στις 20:30 το βράδυ της 23ης Μαΐου το 2017, στον Εναέριο της Λεμεσού.

Οπαδοί του Απόλλωνα ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το ξενοδοχείο όπου θα διανυκτέρευε η αποστολή της ομάδας τους για τον ερχόμενο αγώνα για τον τελικό κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, που είχε κυκλοφορήσει τότε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχημα το οποίο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρέσυρε οπαδό ο οποίος βρισκόταν στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οπαδοί της ΑΕΛ έστησαν καρτέρι στους οπαδούς του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες έπεφταν βροχή, ενώ ανεγκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε φώτα τροχαίας, με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη σκηνή έφτασαν και μέλη της Αστυνομίας όπου χρειάστηκε να κάνουν χρήση δακρυγόνων για τον τερματισμό των επεισοδίων.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε εστιατόρια και καταστήματα της περιοχής, κάλαθοι παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως και φανάρια της τροχαίας.

Λόγω των επεισοδίων τμήμα του παραλιακού δρόμου και ο κεντρικός δρόμος του Εναερίου είχε κλείσει.

Ο οδηγός του οχήματος, είχε εντοπιστεί και συλληφθεί μέρες αργότερα, ενώ το αυτοκίνητο έγινε στόχος εμπρηστών μετά από λίγες ημέρες, ως κίνηση εκδίκησης.

Από καθαρή τύχη μάλλον δεν θρηνούμε θύματα...

Η βεντέτα μεταξύ των οπαδών της ΑΕΛ και του Απόλλωνα είναι γνωστό ότι κρατάει χρόνια, δεν είναι δηλαδή σημερινό φαινόμενο αλλά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.  Όπως φαίνεται, όλο και μεγαλώνει με τα χρόνια και οι πράξεις τους κάθε φορά γίνονται πιο βίαιες, πιο ακραίες και αυτό είναι που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία.

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, η φράση «από καθαρή τύχη μάλλον δεν θρηνούμε θύματα», κολλάει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση και θα πρέπει να βρεθούν οι λύσεις από τους όποιους αρμόδιους ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά και τα χειρότερα, κάτι που βεβαίως δεν είναι εύκολο να γίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X