ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Υπ. Παιδείας εξετάζει την πρόταση Νόμου για τον σχολικό εκφοβισμό

Τι αναφέρει ο Πρόδρομος Προδρόμου

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε την Τρίτη ότι το Υπουργείο εξετάζει την πρόταση Νόμου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού για τον εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, η οποία βρίσκεται προς συζήτηση στη συνεδρία της επιτροπής ημερομηνίας 4 Μαρτίου 2020, ημέρα Τετάρτη.

«Εξετάζουμε την πρόταση Νόμου που είναι υπό συζήτηση στη Βουλή και βεβαίως θα μπορεί να συνδυάσουμε πρόνοιες αυτής της πρότασης Νόμου με άλλα μέτρα που μπορεί να αποφασιστούν στο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας», σημείωσε ο Υπουργός.

Ανέφερε ότι ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά διαδικασιών προς την ίδια κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Προδρόμου, το Υπουργείο Παιδείας, «έχει αναπροσαρμόσει και αναδιατάξει τις εξειδικευμένες Υπηρεσίες και τους πόρους που διαθέτει, δηλαδή την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης και την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας».

Πρόσθεσε ότι «γίνονται επίσης οι διεργασίες ούτως ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις διευθυντικές ομάδες των σχολείων προκειμένου να ενισχυθούν σε αυτόν τον ρόλο της αντιμετώπισης ή της αποτροπής φαινομένων παραβατικότητας».

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε και για την αναδιοργάνωση και τη δικτύωση των Υπηρεσιών, Τμημάτων και άλλων φορέων του Δημοσίου και άλλων Υπουργείων προκείμενου να γίνει πιο αποτελεσματική η παρακολούθηση αλλά και η αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων παραβατικότητας ή βίας μέσα στα σχολεία».

Παράλληλα, «γίνεται διεργασία μέσα από μια Διυπουργική Επιτροπή που έχει οριστεί εδώ και καιρό με τα Υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης, Εργασίας, προκειμένου να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί μια συνολική στρατηγική για την πρόληψη», είπε, κλείνοντας ο κ. Προδρόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X