ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σενάριο για τους εκτελεστές «Μαριούθκια» - Οι ασυνήθιστες σφαίρες

Δεν φαίνεται να έχει ιστορικό το φονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε

24news team

Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται από τη σκηνή όπου έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το βράδυ της Δευτέρας 19 Απριλίου, ο Μάριος Γεωργίου άλλως «Μαριούθκιας» φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έγινε από επαγγελματίες εκτελεστές.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ο δράστης ή οι δράστες ήταν καλά διαβασμένοι για τις κινήσεις του 34χρονου στόχου τους, ενώ και οι τρεις μόνο σφαίρες που δέχθηκε στο σώμα του ο «Μαριούθκιας», με τη μία να καταλήγει απευθείας στον κρόταφο, λένε πολλά.

Στο προαναφερθέν συμπέρασμα οδηγούν και άλλα στοιχεία αφού όπως φαίνεται να διαπιστώθηκε, οι κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή δεν είναι συνηθισμένοι για τα κυπριακά δεδομένα. Πρόκειται για κάλυκες διαμετρήματος 5.65χιλ., ενώ αυτοί που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι διαμετρήματος 7.62χιλ. Η εκτίμηση πάντως των Αρχών είναι ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι το αυτόματο, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για τον τύπο του όπλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, από τις εξετάσεις στους κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή φαίνεται να διαπιστώνεται επίσης ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του «Μαριούθκια» δεν έχει ιστορικό. Σημαντικό μάλιστα είναι και το γεγονός πως στη σκηνή του εγκλήματος, μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος ή τεκμήριο που να οδηγεί στον εντοπισμό των δραστών.

Όλα τα πιο πάνω, δείχνουν επαγγελματίες εκτελεστές, που δεν αποκλείεται μάλιστα να αφίχθηκαν στο νησί μας από χώρα του εξωτερικού με σκοπό να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου του «Μαριούθκια», σενάριο το οποίο εξετάζουν οι ανακριτές της υπόθεσης.

Τα γεγονότα: 

Να υπενθυμίσουμε ότι γύρω στις 21:15 το βράδυ της Δευτέρας (19/4) πολίτης ενημέρωσε τις Αρχές όταν εντόπισε το θύμα της επίθεσης εντός του οχήματός του τραυματισμένο από πυροβολισμούς στον δρόμο Μενεού - Κιτίου, στη Λάρνακα.

Άμεσα αποκλείστηκε η σκηνή και από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι νεκρός από πυρά ήταν ο 34χρονος Μάριος Γεωργίου άλλως «Μαριούθκιας».

Το θύμα ήταν πρόσωπο καλά γνωστό στις Αρχές, αφού απασχόλησε με διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε καταδικαστεί και για υπόθεση ναρκωτικών στην οποία αργότερα βγήκε μάρτυρας κατηγορίας.

Ο ή οι δράστες γάζωσαν τον «Μαριούθκια» όταν επέστρεφε στο σπίτι του από το γυμναστήριο, σε μια διαδρομή που ακολουθούσε κατ’ επανάληψη. Ο ή οι δράστες φαίνεται να ήξεραν ακόμη και τις λεπτομέρειες τόσο του δρόμου όσο και της περιοχής. Κατάφεραν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον Γεωργίου όταν έφτασε με το όχημα που οδηγούσε σε σημείο του δρόμου όπου υπήρχε κύρτωμα και αναγκαστικά έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα.

Οι δράστες ήταν κρυμμένοι πίσω από κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αφού πυροβόλησαν, εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Διερευνάται το ενδεχόμενο να διέφυγαν από το σημείο με μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του 34χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων από πυροβόλο όπλο. Το θύμα πλήγηκε από τρεις σφαίρες, μια στον κρόταφο, μια στο αριστερό χέρι και μια στο δεξί χέρι η οποία έπληξε και ζωτικά όργανα. Ο θάνατος του 34χρονου ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, από τη πρώτη στιγμή απέδωσε την εγκληματική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν προέκυψε καμία μαρτυρία εναντίον προσώπου που να συνδέεται με την υπόθεση και ως εκ τούτου ούτε και σύλληψη.

Οι Αρχές πρόσφατα είχαν διερευνήσει πληροφορίες οι οποίες ανέφεραν ότι ο 34χρονος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας, με τον ίδιο μάλιστα να εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Επίσης η Αστυνομία είχε εντοπίσει οπλισμό και εκρηκτικά σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα τον περασμένο Ιανουάριο, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν ληφθεί επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν από τη μέση τον «Μαριούθκια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X