ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πολύπριζο έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα

Μητέρα και κόρη δραπέτευσαν από το μπαλκόνι

Η ώρα 04.50 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τριώροφη οικοδομή στην οδό Μίλτωνος στον Αγ. Σπυρίδωνα στην Λεμεσό. Το κτήριο αποτελείτο, ο ισόγειος χώρος από καταστήματα και χώρο στάθμευσης και ο πρώτος και δεύτερος όροφος από διαμερίσματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κουζίνα και σαλόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο. Από την πυρκαγιά το διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Στο διαμέρισμα διέμενε 3μελής οικογένεια (ηλικιωμένη, η κόρη της και η εγγονή της). Η κόρη και η εγγονή κατάφεραν από παράθυρο να πατήσουν σε οροφή εμπορικού οχήματος και να διαφύγουν πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


«Σήκωσαν» κοσμήματα τεράστιας αξίας από κοσμηματοπωλείο


Η ηλικιωμένη παρέμεινε στον χώρο του διαμερίσματος, όπου μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισήλθε στο διαμέρισμα με χρήση αναπνευστικής συσκευής οδήγησε την ηλικιωμένη σε ασφαλή χώρο και της παρείχε οξυγόνο, μέχρι να κατασβεστεί η πυρκαγιά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διάσωσή της μέσω του κλιμακοστασίου.

Άλλα δύο άτομα που διέμεναν στον δεύτερο όροφο, ο οποίος επίσης είχε γεμίσει καπνούς, διασώθηκαν μέσο κλίμακας 10.5 μέτρων της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την βοήθεια των πυροσβεστών. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού προληπτικά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί ότι προκλήθηκε από υπερθέρμανση πολύπριζου λόγω υπερφόρτωσης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση