ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ξάφρισμα» κοσμηματοπωλείου: Έτσι «τύφλωσαν» τα συστήματα ασφαλείας

Αχρήστευσαν τις κάμερες και τους προβολείς

Χρυσοχοείο στην κεντρική Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, στη Λεμεσό, έβαλαν στόχο διαρρήκτες, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσαφικά η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου ανέφερε πως ήχησε το σύστημα συναγερμού. Επιπλέον πληροφορίες, αναφέρουν ότι το σύστημα συναγερμού δεν ήταν συνδεδεμένο με την Αστυνομία. Στη σκηνή έσπευσαν περίπολα. Διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι παραβίασαν την πλαϊνή κεντρική είσοδο.

Οι δράστες, όπως διαφάνηκε, είχαν χρησιμοποιήσει αλουμινόχαρτο για να καλύψουν τους προβολείς που βρίσκονταν περιμετρικά του καταστήματος, ενώ έστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας σε σημείο στο οποίο δεν καταγραφόταν η δράση τους.

Με ειδικά εργαλεία παραβίασαν την κλειδαριά, καθώς και πείρο ασφαλείας που ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου. Ακολούθως χρησιμοποίησαν σιδηρολοστούς για να παραβιάσουν μεταλλικό ρολό ασφαλείας.

Οι διαρρήκτες απέσπασαν διάφορα χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται περί τα 80 χιλιάδες ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η σκηνή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και γίνονται εξετάσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κτύπημα σπείρας βλέπει η Αστυνομία

Την εκτίμηση πως οι δράστες της διάρρηξης του χρυσοχοείου, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα στη Λεμεσό, είναι μέλη σπείρας που δρα το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή της διάρρηξης, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, ο κ.Σωτηριάδης ανέφερε ότι ο τρόπος δράσης των διαρρηκτών έχει παρατηρηθεί και σε άλλες σκηνές διαρρήξεων και απόπειρας διαρρήξεων.

" Υπάρχει φαίνεται σπείρα η οποία άρχισε να δρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και η Αστυνομία και το ΤΑΕ Λεμεσού είναι σε εγρήγορση", επεσήμανε, και πρόσθεσε ότι οι κινήσεις των δραστών - δυο στον αριθμό - έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντός του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες είχαν καλύψει με αλουμινόχαρτο τους προβολείς που βρίσκονται εξωτερικά του καταστήματος, ενώ στη συνέχεια έστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας σε σημείο όπου δεν καταγράφονταν οι κινήσεις τους, έξω από το κατάστημα.

Κατάφεραν να εισέλθουν στο κατάστημα με τη χρήση ειδικών εργαλείων παραβιάζοντας την κλειδαριά, καθώς και πείρο ασφαλείας που ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου, ενώ ακολούθως χρησιμοποίησαν σιδηρολοστούς για να παραβιάσουν μεταλλικό ρολό ασφαλείας.

Οι διαρρήκτες απέσπασαν διάφορα χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται περί τα 80 χιλιάδες ευρώ και εξαφανίστηκαν.

"Έχει κληθεί η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών για περισυλλογή τεκμηρίων, καθώς και ομάδα ανακριτών από το ΤΑΕ Λεμεσού για λήψη μαρτυρίας και πληροφοριών, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών", ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X