ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Καρναβάλι είναι εδώ! Από το Θέατρο Ριάλτο στο σπίτι μας…

Με τους Magumba Plus να μας παρασέρνουν σε ρυθμούς latin και salsa με κουβανέζικα ηχοχρώματα!

Ακολουθώντας την μακρόχρονη παράδοση των καρναβαλίστικών χορών και εκδηλώσεων που ως σινεμά πρόσφερε το Ριάλτο στους Λεμεσιανούς, το Θέατρο Ριάλτο αναπλάθει την ατμόσφαιρα των καρναβαλιών μέσω των Magumba Plus και μεταφέρει ζωντανά από τη σκηνή του μουσικές latin και salsa με κουβανέζικα ηχοχρώματα.

Με ανεβασμένη καρναβαλίστικη διάθεση, οι έξι σπουδαίοι μουσικοί του σχήματος - τέσσερεις Κύπριοι, ένας Χιλιανός και ένας Κουβανός - με έντονη σκηνική παρουσία και επικοινωνιακό χαρακτήρα, είναι έτοιμοι να μας παρασύρουν να χορέψουμε στους ξεσηκωτικούς τους ρυθμούς, έστω και μόνοι στο σπίτι μας!

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου ζωντανά στο Θέατρο Ριάλτο με τον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών και θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά. Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση θα είναι ανοιχτή και διαθέσιμη δωρεάν στο κανάλι του Θεάτρου Ριάλτο στο youtube μέχρι και τις 14 Μαρτίου, για να μας συντροφεύει καθόλη την περίοδο του καρναβαλιού, προσφέροντας μας ωραία μουσική, διασκέδαση και αισιοδοξία, χαρακτηριστικά στοιχεία του καρναβαλιού τα οποία, ιδιαίτερα σήμερα, όλοι χρειαζόμαστε.

Μουσικοί: Pedro-Son Caliente – Τραγούδι, Γιώργος Κούλας – Κρουστά, Ηλίας Ιωάννου – Τρομπέτα, Rodrigo Caceres – Μπάσο / Τραγούδι, Γιώργος Μορφίτης – Πιάνο / Τραγούδι, Ρόδος Παναγιώτου – Drums.

Οι Macumba αποτελούν μια συνεργασία του Χιλιανού μπασίστα Rodrigo Cáceres και των τριών Κύπριων μουσικών, Ηλία Ιωάννου, Γιώργου Μορφίτη και Ρόδου Παναγιώτου που φέρνει μία διαφορετική προσέγγιση στους Latin ρυθμούς, άφρο- κουβανέζικους και βραζιλιάνικους ως επι τω πλείστον, συνδυάζοντας τους με μια σύγχρονη Jazz αισθητική αντίληψη. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τους CD Album με τίτλο “Como Jugando”.
Το σχήμα ενισχύουν στη συναυλία στο Θέατρο Ριάλτο ο καταξιωμένος Κύπριος μουσικός Γιώργος Κούλας και ο εκρηκτικός Κουβανός τραγουδιστής Pedro-Son Caliente.

Βιογραφικά Μουσικών:
Ο Ρόδος Παναγιώτου είναι ένας καταξιωμένος Κύπριος drummer. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών και εμφανίζεται επί σκηνής από 10 ετών. Μετά από μακροχρόνιες σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο και το Rotterdam Conservatory στην Ολλανδία, εξειδικεύεται στη Latin-Jazz & World μουσική και ιδρύει την ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batukinio.
Τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει στο Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Παράλληλα, συμπράττει με δημοφιλή μουσικά σχήματα όπως τους Blue Wire & New Dimensions, ενώ ηχογραφεί και περιοδεύει με το γνωστό συνθέτη Ανδρέα Γεωργίου. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους Έλληνες και ξένους μουσικούς.

O Rodrigo Cáceres είναι αυτοδίδακτος Xιλιανός μουσικός, γνωστός στη latin, jazz, flamenco και world μουσική σκηνή σε διεθνές επίπεδο. Πραγματοποιεί περιοδείες από μόλις 17 χρονών, κι’ αργότερα σεμινάρια σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία. Στην Χιλή παίζει μαζί με τον εμβληματικό Jazz τρομπονίστα Héctor Briceño Parquimetro και στην Sri Lanka με τη διάσημη Ethnic Jazz μπάντα ‘Naadro’.

Κατά την πολυετή παραμονή του στην Ισπανία, συνεργάζεται στενά με τον Rubem Dantas (drummer του Paco de Lucia), ο οποίος και εισήγαγε το περουβιανό cajón στη flamenco μουσική. Ιδιαίτερα καταξιωμένος στην ισπανική μουσική σκηνή, ηχογραφεί και περιοδεύει με σημαντικά ονόματα και εμφανίζεται σε δημοφιλή Φεστιβάλ. Στην Κύπρο όπου ζει τα τελευταία χρόνια, εμφανίζεται σε διάφορα Φεστιβάλ, συμμετέχει στο μουσικό σχήμα του συνθέτη Ανδρέα Γεωργίου και οργανώνει σεμινάρια.

Ο Ηλίας Ιωάννου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο Codarts του Ρότερνταμ με ειδίκευση στην τρομπέτα και τη jazz. Έχει παρακολουθήσει master classes με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως Barry Harris, Joshua Redman, Snarky Puppy, Aaron Parks ενώ εισάγεται στον Αυτοσχεδιασμό της Latin δίπλα στον διάσημο τρομπετίστα Amik Querra.

Πραγματοποιεί συναυλίες σε Ευρώπη, Ολλανδία και Κύπρο με αποκορύφωμα το North Sea Jazz Festival του Ρότερνταμ. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει στην Ολλανδία και ηχογραφεί με διαφορετικά jazz, latin, reggae και pop σχήματα, καταλήγοντας και πάλι στον τόπο καταγωγής του για να διδάξει τρομπέτα και να συμπράξει με διάφορα μουσικά σχήματα

Ο Γιώργος Μορφίτης, γεννημένος στη Λεμεσό, ξεκινάει τα μαθήματα κλασσικού πιάνου από μόλις 6 ετών. Σπουδάζει jazz στην Σχολή Φίλιππου Νάκα στην Αθήνα και αργότερα στο I.S.A κονσερβατόριο της Κούβας επικεντρώνοντας στην κλασσική σύνθεση, ενορχήστρωση & Jazz/ Latin Performance. Το 2004 εντρυφεί στο είδος του, ολοκληρώνοντας το Β.Α & Μ.Α στο κονσερβατόριο Codarts του Ρότερνταμ.

Το 2012 μετακομίζει στην Μαδρίτη όπου διδάσκει μοντέρνα μουσική στο Gredos College & κονσερβατόριο Katarina Gurska. Έχει συμμετάσχει σε πολλά γνωστά φεστιβάλ της Ευρώπης και έχει εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση της Μαδρίτης. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εμφανίζεται τακτικά με διαφορετικά μουσικά σχήματα.

Ο Γιώργος Κούλας είναι γνωστός ντράμερ, κρουστός και performer που δραστηριοποιείται ενεργά δημιουργώντας μουσική τα τελευταία 35 χρόνια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αποφοίτησε από το Codarts στην Ολλανδία το 2002 με πτυχίο MA και BA.

Τα τελευταία 16 χρόνια συνεργάζεται με τη χορεύτρια και χορογράφο Miilena Ugren Koulas δημιουργώντας μουσική για όλα τα έργα της. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Paradise Jazz Festival τα τελευταία 8 χρόνια. Μέσα από τις πολυάριθμες συνεργασίες του με διεθνείς και κύπριους καλλιτέχνες, έπαιξε σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ο Pedro-Son Caliente, ο οποίος κατάγεται από την Αβάνα της Κούβας, ζει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Συνεργάζεται με Κύπριους μουσικούς, με εμφανίσεις στη latin μουσική σκηνή σε όλη την Κύπρο, μεταφέροντας τα κουβανέζικα ηχοχρώματα και το πάθος των κουβανών για τη μουσική και τον χορό.


Χορηγός: Medochemie

Υποστηρικτής Live Streaming: MUSICERA

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΡΙΚ, Beautiful People, Wiz-Guide.com, Κανάλι 6, Εφημερίδα Λεμεσός


Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 6 Μαρτίου, ώρα 19:00 (Διάρκεια: 65’)

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45

Εισιτήρια: www.rialto.com.cy, Rialto App

*Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν διαδικτυακά μέχρι και τις 14 Μαρτίου
στο κανάλι του Θεάτρου Ριάλτο στο youtube.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X