ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ηφαίστειο της Τόνγκα επηρέασε την Κύπρο όπως η έκρηξη στον Λίβανο

Η ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Έντονη διακύμανση της ατμοσφαιρικής πίεσης στην περιοχή της Κύπρου, καταγράφηκε γύρω στις 22:00 τοπική ώρα, τις 15ης Ιανουαρίου 2022 καταγράφηκε στους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.
 
Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η έντονη αυτή διακύμανση οφείλεται στο ωστικό κύμα που προκλήθηκε από την έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου στο σύμπλεγμα των νησιών Τόγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό.
 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της απότομης ατμοσφαιρικής μεταβολής, η ατμοσφαιρική πίεση στην Κύπρο ανέβηκε ξαφνικά κατά περίπου 2 μονάδες (hPa) και αμέσως υποχώρησε κατά περίπου 3,5 μονάδες (hPa), μέχρι να ισορροπήσει εκ νέου.
 
Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και τον Αύγουστο του 2020 κατά την μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Αναφέρεται ότι έντονες διακυμάνσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης  παρατηρούνται και κατά την διάρκεια καταιγιδοφόρου δραστηριότητας σε μια περιοχή.          

Πιο κάτω παρατίθενται τα βαρογράμματα (κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης) των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Στον κατακόρυφο άξονα αναφέρεται η ατμοσφαιρική πίεση και στον οριζόντιο άξονα ο  χρόνος. Με το κόκκινο σχήμα επισημαίνεται η έντονη ατμοσφαιρική μεταβολή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X