ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο δικαστήριο με δυνατό χαρτί που «καίει» τον 38χρονο για το μαφιόζικο χτύπημα

Σήμερα στο δικαστήριο

Ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο ελληνοκύπριος ηλικίας 38 ετών από την Πάφο, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι ως ύποπτος για την υπόθεση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 38χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό όπου βρισκόταν στη Λάρνακα, ύστερα από μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην κατοικία του στην Πάφο, όπου οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, διεξήγαγαν έρευνες και περισυνέλλεξαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Οι ανακριτές διενήργησαν επίσης έρευνες σε άλλα υποστατικά και στα αυτοκίνητα του υπόπτου, ενώ για εξετάσεις στάλθηκαν επίσης και τα κινητά του τηλέφωνα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τον 38χρονο συνδέει με την υπόθεση, γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο κουκουλοφόρος δράστης της απόπειρας φόνου, το οποίο στη συνέχεια πέταξε κατά τη διαφυγή του από την οδό Κρύου Νερού.

Το όπλο εντόπισε η Αστυνομία λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Κυριακής στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί σε υπόγεια αποθήκη του Μουσείου Θάλασσα.

Ο συλληφθείς απασχόλησε στο παρελθόν την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά και τους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου οδήγησαν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε στη Λάρνακα μέλη της ΥΚΑΝ, όταν πληροφορήθηκαν ότι υπήρχαν υποψίες εναντίον του πως εμπλέκεται στην υπόθεση της απόπειρας φόνου.

Σημειώνεται ότι για εξετάσεις είχαν σταλεί τόσο οι κάλυκες των σφαιρών που έριξε ο δράστης εναντίον του καφεστιατορίου, η κουκούλα που φορούσε καθώς και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης άλλων υποστατικών της περιοχής τα οποία συγκέντρωσε η Αστυνομία.

Ο στόχος

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο στόχος του δράστη ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν τις αρχές για διάφορες υποθέσεις και είχε φύγει από τον καφεστιατόριο λίγη ώρα πριν εμφανιστεί ο δράστης και αρχίσει να πυροβολεί.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου κουκουλοφόρος δράστης, έριξε με πυροβόλο όπλο 25 πυροβολισμούς εναντίον του καφεστιατορίου, από τους οποίους τραυματίστηκαν 4 άτομα.

Πρόκειται για μία κοπέλα 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, που βρίσκονταν σε διαφορετικό τραπέζι από εκείνο που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η γυναίκα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής που πήρε η Αστυνομία, ο δράστης που φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και γάντια στα χέρια, φαίνεται να πηγαίνει πεζός από την οδό Κρύου Νερού, κρατώντας το όπλο έξω από το καφεστιατόριο και από το δρόμο αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο δράστης ακολούθησε την ίδια διαδρομή διαφυγής δηλαδή από την οδό Κρυού Νερού, ενώ από τους πυροβολισμούς έσπασαν δύο γυάλινες προθήκες του καφεστιατορίου.

Άλλο κλειστό κύκλωμα που πήρε η Αστυνομία από την περιοχή δείχνει ένα άτομο που φορούσε περίπου τα ίδια ρούχα με τον δράστη, χωρίς όμως να φαίνεται το πρόσωπό του, να περνά λίγο πριν την επίθεση, έξω από το καφεστιατόριο και να τηλεφωνά, ενώ συνομίλησε με τον οδηγό ενός λευκού αυτοκινήτου που βρέθηκε έξω από το υποστατικό.

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή μεταβαίνουν στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου διάφορα άτομα για καταθέσεις ενώ οι ανακριτές θα λάβουν καταθέσεις και από ανθρώπους του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε νυχτερινά κέντρα αναψυχής στην Αγία Νάπα.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει εντός των επόμενων ωρών να γίνει και δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση της απόπειρας φόνου.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X