ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την έψαχναν στην Κύπρο τη βρήκαν στη Ρουμανία - «Τσάκωσαν» καταζητούμενη

Τι έκανε η 36χρονη και καταζητείτο

Η Αστυνομία, με τη συμβολή των Αρχών της Ρουμανίας, προχώρησε χθες βάσει Ευρωπαϊκού εντάλματος, στη σύλληψη 36χρονης, η οποία καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η απάτη φέρεται να διαπράχθηκε το 2018, εις βάρος εταιρείας που εδρεύει στην Λάρνακα και εμπορεύεται είδη κουζίνας. Σε σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας προέβη η Διεύθυνση της εταιρείας στις 31 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η παραπονούμενη εταιρεία προέβη μέσω διαδικτύου, σε αγορά ειδών κουζίνας και εξοπλισμού ξενοδοχείων, από προμηθευτή με έδρα χώρα της Ασίας. Για την αγορά των εμπορευμάτων, η κυπριακή εταιρεία προχώρησε σε έμβασμα των χρημάτων σε τράπεζα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός δεν ανήκε στην προμηθεύτρια εταιρεία.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε ότι δικαιούχος του ύποπτου τραπεζικού λογαριασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η 36χρονη και εναντίον της εκδόθηκε από τις Αρχές της Δημοκρατίας, Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Η 36χρονη εντοπίστηκε πρόσφατα στη Ρουμανία και συνελήφθη βάσει του Ευρωπαϊκού εντάλματος, ενώ μετά από Δικαστική διαδικασία των Αρχών της Ρουμανίας, αποφασίστηκε η έκδοσή της στις Κυπριακές Αρχές.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν χθες στη Ρουμανία, από όπου συνόδευσαν αεροπορικώς την ύποπτη στην Κύπρο. Με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τα μέλη του ΤΑΕ προχώρησαν στη σύλληψη της 36χρονης με Δικαστικό ένταλμα.

Η ύποπτη τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Λάρνακας να διερευνά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X