ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι συμβαίνει με την ανάπλαση της παραλίας Lady's Mile στη Λεμεσό;

Η καθυστέρηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών

Η καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης της παραλίας Λέιντις Μάιλ στη Λεμεσό απασχόλησε τη Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών τη Δευτέρα, με τους βουλευτές να κάνουν λόγο για ανάγκη περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Γεωργίου εξέφρασε τη λύπη του αφού, όπως είπε, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ότι το 2018 θα ξεκινήσουν τα έργα, το θέμα έχει σκαλώσει και πάλι στις γνωστές γραφειοκρατίες και στην έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού από το Τμήμα Πολεοδομίας και το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο.

Όπως είπε, ακόμα εκκρεμεί η χρηματοδότηση και το ποιος θα αναλάβει τη δαπάνη του έργου που ανέρχεται στα €6 εκατ. Πρόσθεσε ότι η μέχρι σήμερα κατανομή του έργου ήταν μεταξύ κράτους και κοινοτήτων, οπότε η εξεύρεση των χρημάτων θα πρέπει να γίνει μέσα από διαβούλευση και αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο δεν έχει ανταποκριθεί. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και σε σχέση με την έγκριση της μελέτης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ανέφερε ακόμα πως απάντησαν οι Βρετανικές Βάσεις θετικά για την προώθηση του σχεδιασμού που υπάρχει, ενώ εγκρίθηκε και το θέμα της κυκλοφοριακής διαχείρισης και των οδικών δικτύων από το Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται ένα έργο ζωής για όλους του Λεμεσιανούς σε μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλαζ της Κύπρου και όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μια οικολογική και περιβαλλοντική προστασία προς όφελος του λαού. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει έντονη καταπόνηση του περιβάλλοντος της περιοχής, με διεξαγωγή μεταξύ άλλων ράλι και κούρσες με μοτοσυκλέτες.

Τα έργα που προγραμματίζονται αφορούν μεταξύ άλλων την προστασία των βιοτόπων, τη δημιουργία οδικών δικτύων με υλικά φιλικά προς τον άνθρωπο και γενικότερα την προστασία της φύσης της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο να είναι σε θέση να κάνει μια δημόσια παρουσίαση.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, αναφέρθηκε σε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή στην οποία διακινούνται δεκάδες χιλιάδες οχήματα καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που καταστρέφουν τόσο τον υγροβιότοπο Ακρωτηρίου και τον περιβάλλοντα χώρο.

Είπε επίσης ότι εκεί λειτουργούν πέντε εστιατόρια που δεν έχουν σταθερό ρεύμα ούτε αποχετεύσεις.

Σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό σχέδιο και αναμένεται άμεση υλοποίηση του έργου που θα προστατεύσει περιβαλλοντικά την περιοχή μέσω δημιουργίας των βασικών υποδομών με περιβαλλοντική ευαισθησία και που θα καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών της παραλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση