ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι παραδέχθηκε ο υπαξιωματικός - Τα αδικήματα που προκύπτουν

Προχωρά η έρευνα

24news team

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες όσον αφορά το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, ξέσπασε με προσβλητικά λόγια εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εν λόγω υπαξιωματικός, φαίνεται να παραδέχθηκε πως ήταν το πρόσωπο που ανάρτησε το σχετικό βίντεο.

Οι έρευνες θα ολοκληρωθούν αρχές της επόμενης εβδομάδας και ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και περαιτέρω οδηγίες.

Εναντίον του υπαξιωματικού, φαίνεται να προκύπτουν αδικήματα τα οποία σχετίζονται με την νομοθεσία για ομοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμού μέσω διαδικτύου και μπορούν να επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν επηρεάζεται το ανακριτικό έργο παρά το γεγονός ότι ο υπαξιωματικός παραμένει στο πόστο του στην Εθνική Φρουρά.

Σημειώνεται πως ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Αντρέας Στυλιανού, καταδίκασε το περιστατικό ενώ στην οικία του υπαξιωματικού είχε διενεργηθεί έρευνα όπου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ άλλων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Υπενθυμίζουμε πως το όλο θέμα έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καταγγέλλοντας τον υπαξιωματικό για ομοφοβικά βίντεο κάνοντας λόγο για ακραίο μίσος και εξευτελισμό της κοινότητας.

Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως

Άμεση ΄ήταν η επέμβαση της κας. Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη για το περιστατικό αφού καλούσε το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσει ενδελεχώς το περιστατικό.

«Το επίμαχο βίντεο επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τη διαχρονική μας θέση ότι, παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις έχουν υπάρξει σε νομικό πλαίσιο για την ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στην πράξη μέλη κοινότητας, παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτα σε ομοφοβικές αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές και βιώνουν καθημερινά έντονο ρατσισμό και πολλαπλές διακρίσεις», είχε σημειώσει μετάξυ άλλων στην τοποθέτησή της.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση