ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

«Θερμό»... τουρκικό καλωσόρισμα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας (Pics)

«Καλώς ήλθατε στην Τουρκία»

Ένα σοβαρό, διαχρονικό ζήτημα, που αφορά τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς Κύπριοι και ξένοι επισκέπτες, με το που πατούν την κυπριακή γη, δέχονται θερμό καλωσόρισμα από... Τουρκία. Τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ αρκετών ανθρώπων, ενώ δέκτες ανάλογου παραπόνου γίναμε κι εμείς από αναγνώστη, ο οποίος έλαβε σχετικό μήνυμα, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, το παράπονο αφορούσε σε μηνύματα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο από υπηρεσία, η οποία τον καλωσόριζε στην Τουρκία και τον ενημέρωνε για τις υπηρεσίες δωρεάν περιαγωγής της, στην Τουρκία. Μάλιστα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν με την τουρκική εταιρεία τηλεφωνίας, Turkcell.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι ηγέτες των δύο πλευρών, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, ήταν οι πρώτοι που συνομίλησαν τηλεφωνικώς, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο την τηλεφωνική σύνδεση ελεύθερων και κατεχόμενων. Το γεγονός είχε προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις, με το Κίνημα Αλληλεγγύη να επαναλαμβάνει τις δικές του, με αφορμή τα παραπάνω μηνύματα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η «Αλληλεγγύη» αναφέρεται στα μηνύματα «Καλωσορίσατε στην Τουρκία», επικρίνοντας και την σύνδεση ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης:

«Υπενθυμίζουμε ότι με την ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας –πέραν των άλλων κινδύνων τους οποίους έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό- έχουμε γίνει μάρτυρες του γεγονότος ότι πολλοί ξένοι οι οποίοι φθάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης» και εξυπηρετούνται από συγκεκριμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λαμβάνουν το μήνυμα «Welcome to Turkey», δηλαδή «καλωσορίσατε στην Τουρκία».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X