ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θαύμα του Αγ. Εφραίμ: «Μην ανησυχείς η Χριστιάνα θα είναι καλά»

Η συγκλονιστική ανάρτησή της

24news team

Το θαύμα που έζησε με τον Άγιο Εφραίμ εξιστόρησε η Χριστιάνα από την Λεμεσό, μέσα από ανάρτηση στη σελίδα του Facebook, «Άγιος Εφραίμ - Ανέγερση μοναστηρίου στην Κύπρο - Χολέτρια Πάφος».

Όπως αναφέρει, η περιπέτεια της άρχισε ξαφνικά, περίοδο χειμώνα, όταν άρχισε να νιώθει κάποιου είδους αδυναμία στα άκρα της. Είχε προσέξει ότι όταν πήγαινε να γράψει κάτι το στυλό της έπεφτε ενώ την ώρα που προσπαθούσε να κάνει κάποιες δουλειές του σπιτιού δεν είχε δύναμη.

«Αρχικά πίστευα ότι οφείλεται στις καιρικές συνθήκες και στο κρύο αλλά αυτό συνέχισε και τους επόμενους μήνες. Εκεί αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσα την μητέρα μου. Παράλληλα να σημειώσω ότι άρχισα με το πέρασμα του χρόνου να νιώθω αστάθειες κυρίως όταν δίδασκα και χόρευα ενώ παρατήρησα αλλαγές και στα πέλματα μου. Όχι υπερβολικές αλλά αισθητές».

Η μητέρα της, ήταν τότε σίγουρη, ότι πρόκειται για κατά πλάκα σκλήρυνση αλλά δεν ήθελε να της πει κάτι για να μην την αγχώσει περισσότερο. Την έστειλε στον νευροχειρούργο ο οποίος της έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις -κυρίως στον αυχένα- διαβεβαιώνοντας την πως δεν πρόκειται για πάθηση που αφορά τον αυχένα. Μάλιστα αφού ο ίδιος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, την παρέπεμψε σε νευρολόγο για να κάνει εξειδικευμένες αναλύσεις και ηλεκτρομυογράφημα. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι υπήρχε πρόβλημα και ότι μάλλον είναι είδος πολυνευρικής πάθησης ενώ της τόνισαν πως άμεσα θα έπρεπε να πάει στο ινστιτούτο γενετικής.

Σε μία βδομάδα έκλεισε ραντεβού γιατί κρίθηκε επείγον, εκεί την παρακολούθησαν νευρολόγοι κάνοντας της DNA test για να δούνε τι ακριβώς είναι η πολυνευρική πάθηση που έχει.

Σύμφωνα με την ίδια, της είχαν αναφέρει ότι κάτι υποψιάζονταν αλλά δεν ήθελαν να πουν τι και πως μέχρι να είναι σίγουροι. Το μόνο που της είπαν ήταν ότι εάν επικοινωνήσουν μαζί της πριν τους 3 μήνες, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό και ότι θα έπρεπε να πάει και πάλι εκεί.

Ημέρα Πέμπτη, στο πέρασμα 2 μηνών και χτυπάει το τηλέφωνο της ενώ δίδασκε. Κατάλαβε ότι δεν ήταν για καλό. Το μόνο που της είπαν ήταν ότι πρέπει να πάει την επόμενη βδομάδα. Δεν μπορούσε να φάει, το άγχος την κυρίευσε και η ψυχολογία της... στον πάτο. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, χτυπάει το τηλέφωνο της και ήταν η γιαγιά της.

Της είπε: «Αγάπη μου πήγα για ύπνο πριν λίγο να ξεκουραστώ το μεσημέρι. Ήρθε στον ύπνο μου ο Άγιος Εφραίμ και μου είπε, «Μην ανησυχείς η Χριστιάνα θα είναι καλά. Δεν θα πάθει κάτι».

Σημειώνεται, πως η γιαγιά και ο παππούς της, είναι στην επιτροπή της Εκκλησίας του Αγίου Εφραίμ στην Κύπρο εδώ και 20 χρόνια.

«Για να είμαι ειλικρινής πίστεψα ότι τα λόγια της γιαγιάς, ήταν λόγια παρηγοριάς προς την εγγονή της για να ηρεμήσω και γι'αυτό δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία», αναφέρει στην ανάρτηση.

Φτάνει η μέρα τελικά που πάει στο ινστιτούτο γενετικής όπου την ενημερώνουν πως έχει μια πάθηση που ονομάζεται Charcot–Marie–Tooth disease (CMT), η οποία είναι παρόμοια με την κατά πλάκα σκλήρυνση.

«Έχει να κάνει με τους μύες και τα νεύρα. Αυτοάνοσονόσημα που δεν σου επιτρέπει να κάνεις ούτε τα απλά καθημερινά και απλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Αυτή η πάθηση να πούμε ότι αφήνει συνήθως ανθρώπους με ολική ή μερική παράλυση και κυρίως σε χέρια, πόδια, ενώ παραμορφώνει τα άκρα σου».

Όπως της είπαν οι γιατροί, αυτό που τους έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή, είναι ότι παρόλο που στην εξέταση του DNA δείχνει αυτό το νόσημα, οπτικά δεν φαινόταν να είχε κάτι. Τα μόλις 80 άτομα που πάσχουν από το συγκεκριμένο νόσημα στην Κύπρο, δείχνουν παραμορφωμένα και πολλοί από αυτά έχουν αναπηρίες.

«Αυτό δεν τους ήτανε καθόλου λογικό. Εδώ και 6 μήνες πηγαίνω για παρακολούθηση και κάνω εξειδικευμένες ασκήσεις δυσκολίας για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκομαι, ενώ πρόσφατα γιατροί απο την Αμερική ήρθαν στη Κύπρο για να εξετάσουν εμένα συγκεκριμένα και να καταλάβουν από που προέρχεται η συγκεκριμένη αρρώστια και πως μπορούν να την αντιμετωπίσουν σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις».

Οι ίδιοι οι γιατροί από την Αμερική όταν την αντίκρισαν έμειναν στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό μην μπορώντας να πιστέψουν την εξωτερική της εμφάνιση και τη φυσική της κατάσταση. Σε παρόμοια περίπτωση πρόσφατα, την ενημέρωσαν πως μια κοπέλα με το ίδιο νόσημα δεν μπορούσε να περπατήσει και φόραγε βοηθητικά παπούτσια.

Αυτό που είπε στους γιατρούς είναι ότι καθημερινά γυμνάζεται, συνεχίζει να διδάσκει χορό στα παιδιά και συνεχίζει την ζωή της κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

«Ξέρουμε πλέον με σιγουριά ότι όλο αυτό οφείλεται στον Άγιο προστάτη μας, τον Άγιο Εφραίμ ο οποίος ήρθε και ενημέρωσε τη γιαγιά μου ότι θα είμαι καλά χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά τότε δεν το είχα αντιληφθεί μέσα στον πανικό μου. Σήμερα μπορώ να το αντιληφθώ, να το παραδεχτώ και οφείλω να το μοιραστώ μαζί σας αλλά και να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Αγιο μου, αλλά και στην γιαγιά και τον παππού που οι προσευχές τους εισακούστηκαν και ο Άγιος αστραπή φρόντισε να αφήσει για άλλη μια φορά τους γιατρούς άφωνους και άναυδους».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X