ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο γάτος πλήρωσε με τη ζωή του για το σαθρό σύστημα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών»

Η ιδιοκτήτρια δεν γνώριζε ότι η εισαγωγή της αγριόγατας ήταν απαγορευμένη στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

"Σοβαρές ευθύνες" στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τον τρόπο χειρισμού της αγριόγατας με το όνομα "Μπέρτον", ο οποίος απεβίωσε σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην Πάφο, αποδίδει το Κόμμα για τα Ζώα, ενώ η ιδιοκτήτρια του γάτου δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορευόταν η εισαγωγή του, και απολογήθηκε για τον τραυματισμό του παιδιού.

Εικόνα από ΚΥΠΕ

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, στην παρουσία της ιδιοκτήτριας του ζώου, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Κυριάκου, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης του γάτου Μπερτόν, από την εισαγωγή του στην Κύπρο, το ατύχημα με το τρίχρονο παιδί, την κατάσχεση του ζώου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τον θάνατο του στο ζωολογικό κήπο της Πάφου. Έθεσε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του γάτου, κατηγορώντας τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για διαδικασίες που "επιμήκυναν τη ταλαιπωρία του ζώου και οδηγήσαν στον θάνατο του". Ο κ. Κυριάκου ζήτησε επίσης την παραίτηση του διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

«Ο γάτος Μπέρτον πλήρωσε με τη ζωή του για το σαθρό ίσως σύστημα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ένα σύστημα που επιδίωξε να κάνει το ζώο έκθεμα σε ζωολογικό κήπο, ενώ υπήρχαν άλλες επιλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκου.

Από πλευράς της η ιδιοκτήτρια του ζώου Kseniya Chermykh ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν γνώριζε ότι η εισαγωγή και κατοχή της αγριόγατας ήταν απαγορευμένη στην Κύπρο. Απολογήθηκε για τον τραυματισμό του παιδιού και δήλωσε ότι θα αναλάβει οποιεσδήποτε ευθύνες της αποδοθούν από το δικαστήριο σε σχέση με την ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αστυνομία για το ατύχημα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση