ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος 27χρονου καταδρομέα: Εν αναμονή των ερευνών

Θα μεταβιβαστεί ο φάκελος στο Γενικό Εισαγγελέα

24news team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανακριτών, οι οποίο ανέλαβαν την υπόθεση για τον θάνατο του 27χρονου καταδρομέα - ΣΥΟΠ, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, την Δευτέρα (27/6).

Όπως πληροφορούμαστε, οι έρευνες είναι κοντά στο να ολοκληρωθούν ενώ στην συνέχεια ο φάκελος θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα όπου και θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

Στις έρευνες συμβάλουν και εμπειρογνώμονες για διάφορα θέματα που αφορούν το ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, πέρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση δίδοντας κατάθεση. Συγκεκριμένα πληροφορίες του 24news, αναφέρουν πως καταθέσεις έδωσαν όλοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, οι οποίοι είναι οι πιλότοι και οι στρατιώτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του Παναγιώτη Γιαννιού, προήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος, συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης λόγω πτώσης από ύψος.

Θυμίζουμε πως οι προκαταρκτικές έρευνες, έδειξαν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος, το οποίο προνοεί η συγκεκριμένη άσκηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα προγραμματισμένου διαφημιστικού σποτ που είχε την έγκριση του Υπουργείου Άμυνας και σκοπό είχε την προώθηση του κοινωνικού έργου των καταδρομικών δυνάμεων.

Ο Υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει «Είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί από ποιο υψόμετρο και αν ήταν πράγματι σε θέση ρίψης το ελικόπτερο την ώρα που επιχειρήθηκε η έξοδος του καταδρομέα».

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός να διαφανεί κατά πόσον ήταν στη σωστή θέση το ελικόπτερο. Υπάρχουν λόγω και της φύσης διάφορα δεδομένα, τα οποία αναλύονται», σημείωσε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση