ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακάμας - Όσα άφησε πίσω της η «πύρινη κόλαση»

Συνελήφθη ένα πρόσωπο

Εβδομήντα εκτάρια πεύκα, θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση κατέκαψε η πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και τέθηκε κακόβουλα , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 09:30 στην τοποθεσία «Τζιηφή», εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:00 της ίδιας μέρας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 165 άτομα του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 6 προωθητές γαιών και εθελοντές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνέδραμαν 8 συνολικά πτητικά μέσα. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, 4 ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Χειροπέδες σε 58χρονο 

Συνελήφθη χθες βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, 58χρονος από την επαρχία Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή της Πάφου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 2.10 χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κρήτου Μαρότου και Φύτη στην επαρχία Πάφου, η οποία κατέκαυσε μισό περίπου δεκάριο άγριας βλάστησης και ξηρών χόρτων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών πρόκλησης της φωτιάς και βάσει αξιολόγησης στοιχείων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 58χρονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X