ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέθηκε υπό κράτηση ο διευθυντής που έκανε κατάχρηση 234.550 ευρώ

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του ο δικηγόρος του 61χρονου

ΚΥΠΕ

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο επτά ημερών ο δικηγόρος του 61χρονου πρώην διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, ο οποίος συνελήφθη χθες για υπόθεση κατάχρησης 234.550 ευρώ από τα ταμεία του θεάτρου.
 
Ο ίδιος φέρεται να αρνείται εμπλοκή στα αδικήματα της κλοπής από αξιωματούχο εταιρείας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για το συγκεκριμένο έλλειμμα από τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, που διαπιστώθηκε μετά από  έλεγχο από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Διαβάστε επίσης: Συνέλαβαν διευθυντή εταιρείας για κατάχρηση πέραν των 230.000 ευρω

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 61χρονος φέρεται να είχε τον απόλυτο έλεγχο των εισπράξεων του θεάτρου, ενώ τον Απρίλιο του 2021 ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασε κάποιες ανησυχίες στον Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.
 
Την επόμενη μέρα ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι παρακράτησε ποσό 10.700 ευρώ, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες και προσωπικές καταστάσεις και διαβεβαίωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα, ενώ τον Μάιο του 2021 υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή.
 
Ο 61χρονος επέστρεψε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, αναφέροντας ότι θα επέστρεφε σε κατοπινό στάδιο και το υπόλοιπο ποσό, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν έλεγχος των λογιστικών βιβλίων της εταιρείας.
 
Με την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου εντοπίστηκε τελικά έλλειμμα 234.550 ευρώ, που αφορούσαν εισπράξεις για το φόρο θεάματος αλλά και χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν σε παραγωγούς παραστάσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος φέρεται να έπαιρνε και χρήματα από τις εισπράξεις στα ταμεία εισιτηρίων του θεάτρου, όταν αυτά βρίσκονταν σε λειτουργία, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος.
 
Οι εξετάσεις συνεχίζονται, έχουν ήδη ληφθεί τρεις καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 105, που αφορούν εργαζόμενους στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, συνεργάτες και παραγωγούς καθώς και το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου.
 
Ο δικηγόρος του δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο επτά ημερών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση