ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος το delivery – Ποιες ώρες απαγορεύεται στην Κύπρο

Οι ώρες που θα απαγορεύεται

24news team

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως απαγορευτεί η διανομή φαγητού και άλλων προϊόντων εν μέσω καύσωνα και συγκεκριμένα σε περίπτωση κόκκινης ή πορτοκαλί προειδοποίησης.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, οι εργασίες των διανομέων θα διακόπτονται από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, όταν θα είναι σε ισχύ κόκκινη ή πορτοκαλί προειδοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, διεξαγάγει εκστρατεία επιθεωρήσεων σε εργοτάξια και υποστατικά διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων όπου εκτελούνται υπαίθριες εργασίες και ενδέχεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων.

Αναλυτικά το διάταγμα

Λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της συχνότητας των περιπτώσεων επικράτησης συνθηκών καύσωνα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι έχει εκδοθεί από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το Διάταγμα για την προστασία των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Διάταγμα αυτό εκδόθηκε με βάση τις διατάξεις των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων του 1996 έως 2020, δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα, 27.7.2023 και τέθηκε σε άμεση εφαρμογή με τη δημοσίευσή του.

Με βάση τις πρόνοιες του Διατάγματος, σε κάθε περίπτωση προειδοποίησης του Τμήματος Μετεωρολογίας που εκδίδεται για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εφαρμόζονται τα ακόλουθα στις περιοχές ισχύος της προειδοποίησης:

(i) Στο κόκκινο επίπεδο επικινδυνότητας, απαιτείται να διακοπούν όλες οι υπαίθριες βαριές και μέτριες εργασίες κατά τη διάρκεια των ωρών που ισχύει η προειδοποίηση.

(ii) Στο πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας, απαιτείται να διακοπούν όλες οι υπαίθριες βαριές και μέτριες εργασίες μεταξύ των ωρών 12:00-16:00, εφόσον βρίσκεται σε ισχύ η προειδοποίηση.

(iii) Στο κόκκινο και πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας, απαιτείται να διακοπούν οι εργασίες μεταφοράς ή/και παράδοσης προϊόντων με τη χρήση δίκυκλων οχημάτων (π.χ μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου, ποδηλάτου) ή συσκευών προσωπικής κινητικότητας (scooters, e-scooters) όπως η μεταφορά ή/και παράδοση προϊόντων/φαγητού/αλληλογραφίας, μεταξύ των ωρών 12:00- 16:00, εφόσον βρίσκεται σε ισχύ η προειδοποίηση.

Για κάθε άλλη περίπτωση ισχύουν οι πρόνοιες των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Κώδικας Πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων) Διαταγμάτων του 2014 και 2020 (Κ.Δ.Π. 291/2014, Κ.Δ.Π. 206/2020). Όσον αφορά τη βαρύτητα εργασίας δίνονται ενδεικτικά παραδείγματα εργασιών, στον πιο κάτω Πίνακα 13 του Κώδικα Πρακτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ στην ενότητα Θερμική Καταπόνηση ή/και να επικοινωνούν με τους / τις Επιθεωρητές / τριες στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος στα ακόλουθα τηλέφωνα:

  • Λευκωσία: 22879191
  • Λεμεσός: 25827200
  • Λάρνακα: 24805327
  • Πάφος: 26822715
  • Αμμόχωστος: 23819750

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ