ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι απαλλαγές από τον στρατό και ο ρόλος του 57χρονου

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

24news team

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με την υπόθεση των δύο συλληφθέντων για απαλλαγές από την Εθνική Φρουρά έναντι αμοιβής.

Όπως πληροφορείται το 24news, ο ένας εκ των δύο, ηλικίας 57 ετών, παρουσιαζόταν ως αξιωματικός και ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε, έπειθε πώς επρόκειτο για άτομο υψηλόβαθμο με καλές διασυνδέσεις και μπορούσε να εξασφαλίσει απαλλαγές-αναστολές από την Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πελατολόγιο του 57χρονου βρίσκονταν αθλητές και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήθελαν να απαλλαχθούν από την Εθνική Φρουρά έτσι ώστε να μην χάσουν την καριέρα τους και την ανέλιξή τους στον χώρο.

Ο 57χρονος φέρεται να εξαπάτησε δύο οικογένειες αποσπώντας το συνολικό ποσό των 14 χιλιάδων ευρώ.

Όσον αφορά τον 70χρονο ιατρό, ο οποίος είναι ο δεύτερος συλληφθέντας, φέρεται να είχε και αυτός συμμετοχή στην όλη απάτη και να είχε πληρωθεί για απαλλαγές-αναστολές σε στρατιώτες.

Οι δυο συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με τα εξής αδικήματα: συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Σημειώνεται πώς οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην όλη υπόθεση ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Θυμίζουμε πώς ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε: «Είναι εις γνώση μου το θέμα. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας συνεργάτης (σ.σ. 57χρονος), όχι υπάλληλος, πριν από περίπου 15 τόσα χρόνια, που είχε σχέση με κάποιο άτομο από το Υπουργείο Άμυνας» προσθέτοντας «η όλη υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα. Εχουμε δώσει όλα τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας στην Αστυνομία και διεξάγεται έρευνα σε συνεργασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X