ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργασία Χαμπή Τσαγγάρη με Ζιβάνα ΛΟΕΛ

Νέες συλλεκτικές φιάλες με τα έργα του Κύπριου καλλιτέχνη από την Πρώτη Ζιβανία της Κύπρου

Δελτίο Τύπου

Η Zivana LOEL, το αγαπημένο κυπριακό απόσταγμα που έχει κατακτήσει τις καρδιές των καταναλωτών, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και ανακοινώνει με υπερηφάνεια την κυκλοφορία νέων συλλεκτικών φιαλών σε συνεργασία με τον σπουδαίο, Κύπριο χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη. Η σειρά αυτή αποτελεί μία εξύμνηση προς την χαρακτική τέχνη και την Κυπριακή κουλτούρα και παράδοση και καταφέρνει να συνδυάσει την εξαιρετική ποιότητα του αποστάγματος με τις πανέμορφες δημιουργίες του καλλιτέχνη. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η συλλεκτική συλλογή.

Η σειρά από τις τρεις νέες πρωτότυπες φιάλες και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σταδιακά από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο με ένα διαφορετικό έργο χαρακτικής ανά μήνα, αποτελούν μια ανεπανάληπτη συλλογή αφιερωμένη στην τέχνη του Χαμπή Τσαγγάρη. Κάθε μπουκάλι θα φέρει και μία εκτύπωση από τα έργα του καλλιτέχνη πάνω σε γυαλί, καθιστώντας τις φιάλες ως μοναδικά κομμάτια τέχνης που αξίζει να συλλεγούν. Θα κυκλοφορήσουν μόνο 4000 φιάλες για κάθε σχέδιο.

Ο Χαμπής Τσαγγάρης γνωστός για την πλούσια και μεστή προσφορά του στον κυπριακό πολιτισμό και την τέχνη, θα παρουσιάσει μέσα από τις νέες συλλεκτικές φιάλες Zivana LOEL μέρος από το έργο του «Κάρτες (κοχύλια) της Θάλασσας», όπου αποτυπώνει τον ίδιο τον καλλιτέχνη μέσα από σύμβολα όπως ο ήλιος, η θάλασσα, τα κοχύλια κ.α. Μέσα από την τέχνη της χαρακτικής, ο Χαμπής Τσαγγάρης μαζί με την Ομάδα του, έχουν διαφυλάξει αποτελεσματικά αυτό το ανεκτίμητο κομμάτι της άυλης κληρονομιάς της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra έχουν βραβεύσει τον Χαμπή Τσαγγάρη για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του σχετικά με την ενίσχυση των συνδέσεων και της κατανόησης μεταξύ των κοινοτήτων και των πολιτισμών στη διαχρονική Κύπρο, με το Βραβείο «Πολιτιστικής Κληρονομίας #European Heritage Award / Europa Nostra Award 2023».

Κάθε συλλεκτικό μπουκάλι της συλλογής, φτιαγμένο από τα πιο εκλεκτά αποστάγματα, θα πωλείται σε ειδική συσκευασία τύπου κορνίζα, καθιστώντας την το ιδανικό δώρο για αγαπημένα πρόσωπα αλλά και μια εναλλακτική επιλογή διακόσμησης για το σπίτι σας. Η συλλεκτική αυτή σειρά θα αποτελέσει το ποτό σε κάθε γιορτινό τραπέζι, σε κάθε όμορφη στιγμή.

Η Zivana LOEL, γνωστή για την αυθεντικότητα και τη δέσμευσή της στην ποιότητα, έχει δικαίως καταξιωθεί από το 1996 ως εθνικό προϊόν αγαπημένο από Κύπριους αλλά ταυτόχρονα και ως πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό. Η περιορισμένη σειρά με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Κύπρου.

Οι νέες συλλεκτικές φιάλες με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη θα είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο σε όλες τις υπεραγορές και κάβες.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση