ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσάκωσαν διεφθαρμένο αστυνομικό - Κάρφωνε πληροφορίες της ΥΚΑΝ

Με οδηγίες του Αρχηγού τον έθεσαν εκτός δύναμης

Αναστάτωση προκλήθηκε στους κύκλους της αστυνομίας με την σύλληψη μέλους της δύναμης.

Χειροπέδες πέρασαν σε 41χρονο συνάδερφό τους αστυνομικοί στο πλαίσιο έρευνας για καταπολέμηση της διαφθοράς.

Της σύλληψης του 41χρονου, προηγήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών. 

Με βάση τις πληροφορίες ο εν λόγω αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό σταθμό της Επαρχίας Πάφου, θεωρείται ύποπτος για διαρροή πληροφορίας σε πολίτη που σχετίζεται με ναρκωτικά και επικείμενη έρευνα. 

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της Αστυνομίας να πατάξει κάθε μορφή διαφθοράς στις τάξεις της, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή σύλληψη 41χρονου μέλους του Σώματος.

Αποφασισμένη να πατάξει τη διαφθορά στις τάξεις της η Αστυνομία

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο κ. Αντρέου είπε ότι στο πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς μέλη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) συνέλαβαν χθες βράδυ, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, μέλος της Αστυνομίας για αδικήματα διαφθοράς.

Όπως σημείωσε εναντίον τους μέλους της Αστυνομίας διερευνάται υπόθεση διαρροής πληροφοριών και συγκεκριμένα διαρροή πληροφοριών, που αφορούν τη δράση της Αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα της ΥΚΑΝ.

Πρόσθεσε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον του συγκεκριμένου μέλους και έδωσε οδηγίες όπως τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα.

«Με αφορμή το περιστατικό αυτό θέλω να υπογραμμίσω τη βούληση και την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της Αστυνομίας να πατάξει κάθε μορφή διαφθοράς στις τάξεις της», είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι «για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου για πάταξη της διαφθοράς εντός της Αστυνομίας, ώστε αυτοί οι λίγοι να μην αμαυρώνουν την πλειοψηφία των μελών μας, που χαρακτηρίζεται από εντιμότητα και υπευθυνότητα και εργάζεται με ζήλο και αφοσίωση προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X