ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συλληψη ΑΕΛιστα: Έπιασε όχημα από συνεργείο για την επίθεση

Η μαρτυρία που τον "καίει"

Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 36χρονου που συνελήφθη χθες, ως ύποπτος για συμμετοχή στον εμπρησμό του Συνδέσμου Φιλάθλων Απόλλωνα, στον Άγιο Αντώνιο, που σημειώθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 36χρονου αφού εξέτασε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, όπου αναγνωρίστηκε συγκεκριμένο όχημα πολίτη. Ο ιδιοκτήτης του ανέφερε πως το όχημα βρισκόταν σε συνεργείο για επιδιόρθωση από τις 27 Ιανουαρίου, ενώ όπως διαπιστώθηκε, το συνεργείο ανήκει στον πατέρα του 36χρονου, που φέρεται να διακινείτο με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Επιπρόσθετα, το ίδιο όχημα φαίνεται να συμμετείχε σε ανακοπή οχήματος νεαρού οπαδού του Απόλλωνα που προηγήθηκε του εμπρησμού. Όπως κατήγγειλε ο παραπονούμενος, ομάδα προσώπων που επέβαιναν αυτοκινήτων και φορούσαν διακριτικά της ΑΕΛ, ανέκοψαν την πορεία του οχήματος του και προκάλεσαν σε αυτό ζημιές, ενώ ακολούθως ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει.

Ο ύποπτος συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ο δικηγόρος του δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο οκτώ ημερών, με την Αστυνομία να διερευνά αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγία, διάρρηξη κτιρίου και διάπραξη κακουργήματος, εμπρησμό, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, κακόβουλη ζημιά, κατοχή επιθετικού οργάνου και παραβίαση του διατάγματος για τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ συνεχίζουν τις εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων 25 με 30 ατόμων που συμμετείχαν στο περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση