ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει ναυαγοσώστης για τον πνιγμό 11χρονου - «Δεν θα ξεχάσω τα κλάματα…»

Οι συστάσεις του κ. Πανίκου Αραβή προς τους πολίτες για τα μπάνια τους στις παραλίες

24news team

Η καλοκαιρινή περίοδος ολοένα και πλησιάζει, με τις παραλίες του νησιού να έχουν ήδη υποδεχθεί τους πρώτους λουόμενους και οι ναυαγοσωστικές ομάδες βρίσκονται σε εγρήγορση για την ασφάλεια των πολιτών για ακόμη μια σεζόν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο κος Πανίκος Αραβής, που εργάζεται ως ναυαγοσώστης τα τελευταία 30 χρόνια, περιέγραψε στην κάμερα ένα τραγικό γεγονός που συνέβη πριν από μερικά χρόνια στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού με τον πνιγμό ενός 11χρονου αγοριού.

Συγκεκριμένα ο κος Αραβής ανάφερε: «Είχαμε σχολάσει η ώρα 17:00, το ωράριο μας τότε ήταν 10:00 με 17:00. Από τότε είχαμε ζητήσει από την Κυβέρνηση τους καλοκαιρινούς μήνες να μας αφήνουν περισσότερο, δυστυχώς δεν είχαμε εισακουστεί. Είχαμε σχολάσει και η ώρα 19:00 είχε πάει ένα παιδάκι 11 χρονών με την οικογένειά του ακριβώς εκεί που εργαζόμασταν, αλλά εμείς είχαμε φύγει. Και πνίγηκε στα 20 μέτρα μέσα στο νερό, χωρίς να το προσέξουν η μητέρα, ο πατέρας του και οι συγγενείς του γιατί ήταν με όλη την οικογένεια εκεί».

Εν συνεχεία, εξιστορεί πως στο σημείο έφτασαν άμεσα αυτός και οι υπόλοιποι ναυαγοσώστες, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα για να ανασύρουν το παιδί: «Σχηματίσαμε ανθρώπινη αλυσίδα μέσα στη θάλασσα και ανασύραμε το άψυχο κορμάκι του 11χρονου...Δε θα ξεχάσω τα κλάματα της οικογένειάς του, τις φωνές, τα ουρλιαχτά…».

Τέλος, ο κος Αραβής είπε πως οι ναυαγοσώστες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί με βάρκα στο Παλιό Λιμάνι απ’ όπου και το παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Οι συμβουλές του κ. Αραβή για την ασφάλεια των πολιτών στις παραλίες

Ο κος Αραβής, με 30 χρόνια εμπειρίας πλέον στις ναυαγοσωστικές ομάδες, τόνισε πως το κοινό θα πρέπει πάντα να ακολουθεί τις οδηγίες των ναυαγοσωστών.

Επίσης, επεσήμανε πως οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Να αποφεύγουν τις βουτιές σε θάλασσες που δεν γνωρίζουν, όπως και το κολύμπι στα βαθιά, σε νερά που δεν γνωρίζουν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση