ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει η σύζυγος του Ξάνθου: «Ακόμα είναι χαμογελαστός που πέθανε με τη στολή του»

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο λοχαγό

24news team

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα (27/5), ο 32χρονος λοχαγός Ξάνθος Κυριάκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή Τροοδίτισσας, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους και με στρατιωτικές τιμές τελέστηκε το μεσημέρι η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Άγιο Αθανάσιο, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, του Υφυπουργού Ναυτιλίας, του Αρχηγού της Ε.Φ, του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων.

Τραγικές φιγούρες ο αδερφός του αλλά και η σύζυγός του Χρυσάνθη Φυλακτού, που συγκλόνισε με τα λόγια της στον επικήδειο λόγο της.

«Δεν είχες ποτέ κακό λόγο για κανένα. Πραγματικά θα ήταν περήφανος και ακόμα είναι χαμογελαστός εάν τον δείτε που πέθανε με τη στολή του».

Αποχαιρετώντας τον αδελφό του, ο υπολοχαγός Αντώνης Κυριάκου, διαβεβαίωσε τους γονείς του ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να διερευνηθεί η αιτία θανάτου του Ξάνθου, «και να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, με απώτερο σκοπό να μην θρηνήσουμε άλλους αδελφούς ή άλλες αδελφές, από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

Επιμνημόσυνο λόγο είπαν, επίσης, η σύζυγος του, ο διοικητής του και συμμαθητής του στη Σχολή Ευελπίδων, ενώ μετά την κατάθεση στεφάνων, το φέρετρο, που καλυπτόταν με την ελληνική και κυπριακή σημαία, μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους του άτυχου λοχαγού, στο χώρο ταφής, στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, «Τομές στα Γεγονότα»:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση