ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με μόνωση ταράτσας και θόρυβο ξεκίνησε Δημοτικό σχολείο (Pic)

«Aφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα»

Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς έχει ήδη αρχίσει και είναι γεγονός για τους μαθητές δημοτικών, προδημοτικών και Ειδικών Σχολείων. Την ανησυχία για το κατά πόσον η μέρα αυτή θα κυλήσει ομαλά δεν την έχουν μόνο οι γονείς των παιδιών που πάνε για πρώτη φορά στο δημοτικό αλλά και το Υπουργείο όπως και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις .

Εκτός από τα υποστελεχωμένα σχολεία και το ωρολόγιο πρόγραμμα στην λίστα έρχονται να προστεθούν και τα θέματα ασφάλειας αφού αρκετά σχολεία έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια.

Από το γκρέμισμα στο κτίσιμο και τις μονώσεις, στον θόρυβο που αποτρέπει την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων, στις αίθουσες και τα θέματα ασφάλειας των παιδιών στους χώρους διαλείμματος αναμφισβήτητα βλέπουμε σχολεία ανέτοιμα να υποδεχτούν μαθητές.

Στην πιο κάτω φωτογραφία φαίνονται εργάτες να μονώνουν την στέγη του σχολείου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του 24NEWS ο θόρυβος που υπάρχει καταστεί αδύνατη την συγκέντρωση των μαθητών κατά τις ώρες διδασκαλίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΑΚίΔΑ διερωτάται γιατί νιώθει τόση άνεση η επίσημη πλευρά, (Υπουργείο Παιδείας, Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Υπουργείο Οικονομικών, Κυβέρνηση) να ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και σχολεία και γιατί νιώθουν τόσο άνετα να μην εφαρμόζουν τη νομοθεσία», σημειώνοντας ότι «αφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα και δεν δίνουν αυτά που οι μαθητές δικαιούνται να απολαμβάνουν στο σύνολο τους»

Σε άλλο ερώτημα που παρατίθεται από την ΑΚΙΔΑ είναι «γιατί οι Οργανωμένοι Γονείς τηρούν σιγή ιχθύος» και «αν θα τολμήσουν, άραγε, τα Μέλη τους, να απαιτήσουν Ωρολόγιο Πρόγραμμα από τα σχολεία αύριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση