ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχέσεις με το ψευδοκράτος είχε Κινέζος καταζητούμενος από την Interpol

Τι αναφέρουν Τ/κ ΜΜΕ

ΚΥΠΕ

Η Γενί Ντουζέν δίνει συνέχεια στο θέμα του Kινέζου καταζητούμενου από την Interpol Yanxi Xia, ο οποίος ζήτησε την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους, όμως μετά από σχετική έρευνα που διεξήχθη συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των «απαγορευμένων μεταναστών».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τ/κ εφημερίδα γράφει ότι το 2020 ο Yanxi Xia συναντήθηκε με τον τότε «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί και τον τότε «πρύτανη» του «Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας» και νυν «βουλευτή» του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερχάτ Άκπιναρ.

Ο Yanxi Xia δώρισε στο «υπουργείο υγείας» έναν αναπνευστήρα, του υποσχέθηκαν στήριξη των επενδύσεών του και έλαβαν αποφάσεις που αφορούν τη συνεργασία Κίνας – ψευδοκράτους. Ο Πιλλί μάλιστα είχε δηλώσει ότι η βοήθεια των Κινέζων αδελφών τους «είναι μια συμβολή στην ανθρωπότητα» και πρόσθεσε ότι «ως υπουργείο υγείας είμαι έτοιμος για κάθε στήριξη για κάθε είδους συμβολή και επένδυση που θα κάνουν σε αυτή τη χώρα».

Ο Άκπιναρ είχε πει ότι στη συνάντηση με τον Yanxi Xia αποφάσισαν συνεργασία μεταξύ ψευδοκράτους και Κίνας κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση