ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τσικνοπέμπτη: Στους δρόμους Αστυνομία και Ε.Φ. - Τι επιτρέπεται

Αναμένονται αυξημένες περιπολίες

24news team

Ανησυχία επικρατεί για τον τρόπο που θα επιλέξουν οι πολίτες να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη. Θυμίζουμε ότι βάσει εθίμων, την εν λόγω ημέρα καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρεάτων σε συνδυασμό με συναθροίσεις προσώπων. 

Αυτό όμως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στη Κύπρο μια έξαρση κρουσμάτων, κάτι που «κτυπά καμπανάκι» στους ειδικούς.

Όπως εξηγήθηκε στο 24news από πλευράς Αστυνομίας, η Δύναμη λαμβάνοντας υπόψη την ημέρα και τα έθιμά της, είναι έτοιμη να περιπολήσει περιοχές ανά το Παγκύπριο ώστε να εντοπιστούν και να καταγγελθούν κρούσματα ανυπακοής, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός. Στις περιπολίες της Αστυνομίας, θα συνδράμουν και μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Θυμίζουμε ότι βάσει διατάγματος, επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οικίες, ακόμη και εκτός της επαρχίας όπου διαμένεις. Ο ένοικος της κατοικίας επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις από μέχρι τέσσερα άτομα. Οι επισκέπτες πρέπει να αποστείλουν μήνυμα στο 8998 με τον αριθμό 5, το οποίο ισχύει για εύλογο χρονικό διάστημα (σ.σ. 3 ώρες). 

Επίσης, απαγορεύονται οι συναθροίσεις προσώπων, σε εξωτερικούς χώρους εκτός αν πρόκειται για σωματική άσκηση (σ.σ. μέχρι δύο άτομα) και η διοργάνωση εκδηλώσεων. Οι απαγόρευση ισχύει και για χώρους εργασίας. 

Μεγαλύτερη προσοχή στη Λεμεσό

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας μετά τη διαπίστωση ότι η διασπορά του ιού στη Λεμεσό είναι ανησυχητική, αποφασίστηκε όπως αυξηθεί η αστυνόμευση της πόλης και επαρχίας.

Μάλιστα, έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο και για την Τσικνοπέμπτη (4/3).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, κ. Λευτέρη Κυριάκου, με τον οποίο επικοινώνησε το 24news την 1η Μαρτίου, μέλη της Αστυνομίας αναμένεται να περιπολούν πλατείες και χώρους όπου τα προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν εκδηλώσεις και σύχναζαν πολίτες για την συγκεκριμένη μέρα, με σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε συνάθροισης.

Η Αστυνομία «σφίγγει τα λουριά» όσον αφορά τους ελέγχους που γίνονται στην πόλη και την επαρχία της Λεμεσού.

Ήδη καταρτίστηκε επιχειρησιακό πλάνο και δόθηκαν οδηγίες προς τα μέλη της Δύναμης ώστε να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζεται συρροή κρουσμάτων.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Λευτέρη Κυριάκου, το αρμόδιο κλιμάκιο της Δύναμης που διενεργεί ελέγχους, ενισχύθηκε και από άλλα μέλη της Αστυνομίας αλλά και από μέλη της Εθνικής Φρουράς και του Τελωνίου.

Επίσης, από 20 που ήταν μέχρι τώρα τα περίπολα στην πόλη, έχουν αυξηθεί σε 35 με σκοπό τον εντοπισμό των «κρουσμάτων» παρακοής των διαταγμάτων.

Καμία χαλάρωση στο Διάταγμα για Τσικνοπέμπτη

Δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε σχετικά με την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοιου. Αυτό δήλωσε στο 24news η Μαργαρίτα Κυριάκου, Λειτουργός τύπου Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως υπάρχουν τα διατάγματα και οι οδηγίες, τα οποία ισχύουν και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η κα. Κυριάκου ανέφερε: «Χωρίς αλλαγές στο διάταγμα η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση