ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου βουλευτές και ο διευθυντής του CYPRA

Κλήθηκαν για κατάθεση τα συγκεκριμένα πρόσωπα

24news team

Το κατώφλι του Αρχηγείου της Αστυνομίας πέρασαν πρόσφατα βουλευτές και ο διευθυντής του σφαγείου CYPRA. Τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνούν καταγγελία που έγινε από τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη, μέσω του Προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, για διάπραξη ποινικού αδικήματος από τον διευθυντή του σφαγείου.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σφαγείου καταγγέλθηκε ότι διέπραξε το αδίκημα της περιφρόνησης της Βουλής. Το εν λόγω αδίκημα να σημειώσουμε ότι τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματικό πρόστιμο 450 ευρώ ή και με τις δύο ποινές. Αυτό τονίζει και στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Περδίκης.

Για την υπόθεση κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αρχηγείου τρεις βουλευτές, οι οποίοι εξιστόρησαν τα γεγονότα και ο διευθυντής του σφαγείου κ. Γ. Γεωργίου.


Αδάμου: Επιστολή στην Αστυνομία για καταγγελίες Περδίκη προς τον ιδιοκτήτη CYPRA


Εντός της εβδομάδας, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι έρευνες και θα σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση από την Αστυνομία και αναμένεται να σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης.

Τι συνέβη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας

Ο κ. Γ. Γεωργίου είχε κληθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας που ήταν ορισμένη για τις 17 Νοεμβρίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τους δεκάδες παράνομους εργάτες που διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται στις εγκαταστάσεις του σφαγείου, μετά και τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρευρέθηκε και απέστειλε  επιστολή με την οποία δικαιολογούσε την μη παρουσία του λέγοντας ότι βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Στην συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν στην λίστα στενών επαφών κρουσμάτων και μάλιστα φέρεται να είχε μεταβεί και στο γραφείο του στις 18 του Νοέμβρη.

Ο διευθυντής του σφαγείου παρουσιάστηκε στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής της Βουλής, όπου κλήθηκε να απαντήσει και στο γεγονός ότι αρνήθηκε με ψευδή δικαιολογία να παρευρεθεί προηγουμένως ενώπιον της επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X