ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο «ψυγείο» η Κύπρος - Πότε αποχωρεί η κακοκαιρία «Αυγή»

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώσεις

Το βαρομετρικό χαμηλό Αυγή, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και αύριο.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Από αργά το απόγευμα και μετά, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι μέχρι ταραγμένη και στα βόρεια παράλια ταραγμένη, ενώ σταδιακά θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στις παράλιες περιοχές, οι οποίες αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, καθώς και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι την Κυριακή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί έτσι, κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 28 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση