ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας οι κάτοικοι της Αραδίππου

Έδωσε οδηγίες ο Αρχηγός

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, ενισχύθηκε η αστυνόμευση σε περιοχές όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως είναι ο δήμος της Αραδίππου, με στόχο τη συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα για περιορισμό της διάδοσης του ιού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στην έκκληση που απηύθυνε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος της Αραδίππου για ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής, με στόχο τον αυστηρό έλεγχο συμμόρφωσης των κατοίκων με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα στην έκκληση του Δημάρχου Αραδίππου και μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας αυξήθηκαν οι αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των κατοίκων με τα μέτρα», είπε.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι καθήκον της Αστυνομίας είναι η επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων και επανάλαβε ότι η Δύναμη θα είναι αμείλικτη με όσους δεν συμμορφώνονται και παραβιάζουν τα διατάγματα του υπουργείου Υγείας. Eπανάλαβε, επίσης, ότι οι καταγγελίες εναντίον των πολιτών δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αυτοσκοπό και πως μοναδικός σκοπός είναι η προστασία της υγείας των πολιτών.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, κατά τους ελέγχους που διενεργεί καθημερινά η Αστυνομία παρατηρούνται και κάποιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, κάνοντας αναφορά σε δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στην επαρχία Λάρνακας.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε συγκεκριμένα ότι γύρω στις 9 χθες το βράδυ σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας ανακόπηκε για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 19χρονος ο οποίος δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί και να εκδοθεί εναντίον του εξώδικο πρόστιμο.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, ο 19χρονος πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του, ηλικίας 52 χρονών, ο οποίος μετέβηκε στο σημείο και άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα και να προκαλεί οχληρία, ενώ σε κάποια στιγμή επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο 52χρονος, εναντίον του οποίου καταχωρήθηκε υπόθεση, οδηγήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και αφού υπέγραψε χρηματική εγγύηση ύψους 5 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ελεύθερος. Η υπόθεση ορίστηκε αύριο για γεγονότα και ποινή. Όπως είπε, ο κ. Ανδρέου αυτές οι υποθέσεις καταχωρούνται και εκδικάζονται άμεσα από το δικαστήριο.

Σε μια άλλη περίπτωση χθες, όπως είπε, και πάλι στην περιοχή της Λάρνακας, στην προσπάθεια των αστυνομικών να ανακόψουν όχημα για έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος, ηλικίας 45 χρόνων, δεν σταμάτησε στο σήμα του αστυνομικού και ανέπτυξε ταχύτητα με στόχο να αποφύγει τον έλεγχο, θέτοντας ταυτόχρονα σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια ενός εκ των αστυνομικών.

Ακολούθησε, πρόσθεσε, καταδίωξη του οχήματος και σύλληψη του 45χρονου ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X