ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - Πότε θα έχουμε 42άρια

Από πού πήρε το όνομα «Κλέων»

24news team

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο νησί αφού εξατίας του φαινομένου «Κλέων», ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς.

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, κος Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε πως το σύστημα «Κλέων» μας επηρεάζει από αύριο (13/7) μέχρι τη Δευτέρα, με αισθητά πάνω από του κανονικού θερμοκρασίες. Μάλιστα, το επίκεντρό του καιρικού φαινομένου θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό αλλά και ανάλογα σε άλλες περιοχές, όπως στα ορεινά και παράλια, αναμένεται να έχουμε αισθητά πάνω του κανονικού θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε ο κος Νικολαΐδης, «Θα είναι μια περίοδος 4-5 ημερών που θα μας ταλαιπωρήσουν κάπως».

Αναφορικά με τα επίπεδα της υγρασίας, ο κος Νικολαΐδης σημείωσε πως θα είναι πολύ χαμηλά αυτές τις μέρες και θα κυμαίνονται από 17-30%.

Στο κύμα των υψηλών θερμοκρασιών που εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα, δόθηκε η ονομασία “Cleon” – «Κλέων», στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Η ονοματοδοσία δόθηκε όχι μόνο για την έντασή του σε σχέση με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες και ελάχιστες) αλλά και για τη διάρκειά του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση