ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σωρεία καταγγελιών στην Λεμεσό - Πόσους «έγραψε» η Αστυνομία

Η σχετική ενημέρωση

Μέλη διαφόρων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, διενήργησαν το τριήμερο που πέρασε, επιχειρήσεις ελέγχου προσώπων και υποστατικών, σε συγκεκριμένες περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται από την Αστυνομία για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Διενήργησαν παράλληλα και τροχονομικούς ελέγχους, στο πλαίσιο των δράσεων για μείωση των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Από το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι και το πρωί σήμερα Δευτέρα, τα μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, διενήργησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, κατά τους οποίους ελέγχθηκαν, συνολικά 415 πρόσωπα και 353 οχήματα, καθώς και αριθμός υποστατικών.

Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους προέκυψαν πέντε συλλήψεις προσώπων, υπήκοοι τρίτων χωρών, που διαπιστώθηκε ότι παραμένουν παράνομα στη Δημοκρατία, ενώ ένα από τα πέντε πρόσωπα, εντοπίστηκε να εργάζεται παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, με την Αστυνομία να διερευνά και υπόθεση παράνομης εργοδότησης, εναντίον του εργοδότη του.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων που διενεργήθηκε σε συνεργασία και με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έγιναν εφτά καταγγελίες για παραβάσεις αδήλωτης εργασίας, καθώς και μία καταγγελία, για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Ένα πρόσωπο συνελήφθη μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας αδασμολόγητων προϊόντων καπνού, σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, ενώ σε άλλη μία περίπτωση, ποσότητα αδασμολόγητων προϊόντων καπνού, ανευρέθηκε μετά από έρευνα σε περίπτερο. Οι δύο έρευνες διενεργήθηκαν μετά από πληροφορίες της Αστυνομίας, για τη διάθεση στην αγορά, των αδασμολόγητων προϊόντων καπνού. Την περαιτέρω διερεύνηση των δύο υποθέσεων, ανέλαβε λόγω αρμοδιότητας το Τμήμα Τελωνείων.

Στο πλαίσιο ελέγχων για τη λειτουργία υποστατικών και την πρόκληση οχληρίας, έγιναν τρεις καταγγελίες για λειτουργία τριών υποστατικών χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Σε τροχονομικούς ελέγχους που έγιναν το τριήμερο, 17 πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν τα οχήματά τους ενώ τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης και καταγγέλθηκαν, ενώ προέκυψαν και εννέα υποθέσεις για σοβαρές παραβάσεις τροχαίας, που φέρεται να διέπραξαν εννέα οδηγοί οχημάτων. Οι εννέα υποθέσεις αναμένεται να καταχωρηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση. Κατά τους ελέγχους έγιναν άλλες 50 εξώδικες καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, ενώ στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων, κατακρατήθηκαν τρία οχήματα.

Οι δράσεις της Αστυνομίας για αντιμετώπιση του εγκλήματος, της παραβατικότητας, και των αδικημάτων τροχαίας, συνεχίζονται καθημερινά, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση