ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκάρουν οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας για το δακρυγόνο

«Ανίκανοι αστυνομικοί σας ευχαριστούμε για τα δακρυγόνα»

24news team

Ο κακός χαμός προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών πανηγυρισμών μετά τη νίκη της Ομόνοιας στον τελικό του κυπέλλου.

Το αποκορύφωμα των πανηγυρισμών έγινε στο σωματείο της ομάδας στην οδό Παπανικολή, όπου και κατέληξε το πούλμαν με τους πρωταγωνιστές και το βαρύτιμο τρόπαιο. Εκεί, σημειώθηκε ένταση μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, αφού αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να επιβάλουν την τάξη, τραυματίζοντας ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Χαράλαμπος Κυριακίδης δημοσίευσε μια σοκαριστική εικόνα που φαίνονται οι τραυματισμοί στο πρόσωπό του, ενώ χαρακτήρισε ανίκανα τα μέλη της Αστυνομίας. «Ανίκανοι αστυνομικοί σας ευχαριστούμε για τα δακρυγόνα».

Σε ανάρτησή του ο επιθετικός της Ομόνοιας, Ανδρόνικος Κακουλλής ανέφερε: «Δύο δακρυγόνα με απίστευτο σημάδι στο λεωφορείο χωρίς λόγο και αιτία (υποτιθέμενη ένταση που έγινε, ενώ μπροστά από το λεωφορείο υπήρχαν 4-5 άτομα. Συγχαρητήρια ανίκανοι. Ευχαριστούμε την Αστυνομία Κύπρου για το δώρο, είσαστε ανίκανοι».

Για τις καταγγελίες της Ομόνοιας για χρήση δακρυγόνων στο λεωφορείο της αποστολής, τοποθετήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους, δήλωσε πως κάποιες ανακοινώσεις είναι παραπλανητικές ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κρίθηκε αναγκαία η μερική χρήση δακρυγόνων και δεν υπήρχε αναφορά ότι κάποια από αυτά κατέληξαν στο λεωφορείο.

«Έχουμε δει κάποιες ανακοινώσεις οι οποίες θεωρώ ότι είναι παραπλανητικές. Ζητήθηκε ασφάλεια από την Αστυνομία για να μεταβεί το λεωφορείο στην Παπανικολή. Συνοδεύτηκε το λεωφορείο από συγκεκριμένο δρομολόγιο. Μπροστά από το οίκημα υπήρχαν 5-6 χιλιάδες οπαδοί της Ομόνοιας. Γύρω στους 200 οπαδούς της Ομόνοιας που συνόδευαν το λεωφορείο είχαν ξεκινήσει να πετροβολούν τα μέλη τα Αστυνομίας και να χρησιμοποιούν πιστόλια που ρίχνουν φωτοβολίδες. Κρίθηκε αναγκαία η μερική χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια επέμβηκε και το αντιαχλογικό όχημα της Αστυνομίας. Συνομιλούσαμε συνεχώς με τον εκπρόσωπο της Ομόνοιας και μετά τη λήξη του επεισοδίου και δεν είχαμε αναφορά ότι κάποια δακρυγόνα είχαν καταλήξει στο λεωφορείο. Αν υπάρχει τέτοια αναφορά, παρακαλώ τον οποιοδήποτε να προβεί σε καταγγελία. Τα δακρυγόνα είναι αέριο που κυκλοφορεί στον αέρα. Ήταν φυσικό επακόλουθο κάποια αέρια να καταλήξουν στο λεωφορείο. Δεν αμφιβάλλουμε ότι μπορεί να έγινε αυτό περιστατικό. Σε γενικές γραμμές οι χειρισμοί της Αστυνομίας ήταν πολύ αποτελεσματικοί. Τα μέλη μας λειτούργησαν με πολλή υπομονή και δεν τραυματίστηκε οποιοσδήποτε πολίτης. Επεμβήκαμε εκεί που χρειαζόταν χωρίς να προκληθεί οποιοδήποτε επεισόδιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X