ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκέπασε τη Λευκωσία η ομίχλη - Οι περιοχές που επηρεάζονται (pics)

Η ομίχλη επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων

24news team

Έντονη ομίχλη επικρατεί στη Λευκωσία εδώ και μερικές ώρες. 

Η ομίχλη επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων που διακινούνται στους δρόμους της επαρχίας.


 Προσοχή! Χαμηλή ορατότητα στο οδικό δίκτυο στην Λευκωσία λόγω ομίχλης


 Συγκεκριμένα, επηρεάζονται οι περιοχές του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, από τον Κόρνο, την Αγία Βαρβάρα, το Πέρα Χωρίο Νήσου, μέχρι και τα Λατσιά, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, από την περιοχή Αρχαγγέλου, στη Λακατάμια και στο Στρόβολο, μέχρι και την περιοχή Αστρομερίτη. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Αστυνομία, καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook, παρατηρούμε πως το φαινόμενο της ομίχλης είναι ιδιαίτερα έντονο.

 

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Η σχετικά θερμή αέρια μάζα και η αραιή σκόνη, που επηρεάζουν την περιοχή, υποχωρούν σταδιακά από το απόγευμα της Τρίτης.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ στο ανατολικό μισό του νησιού αναμένεται να παρατηρείται αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα προσήνεμα ορεινά θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ νωρίς το πρωί θα παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, αλλά πολύ σύντομα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Τις αυγινές ώρες πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Την Τετάρτη, αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στην περιοχή θα πνέουν μέχρι αργά το απόγευμα πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Τετάρτη αισθητή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X