ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόβλημα έλλειψης προσωπικού για τα κέντρα αναψυχής στην Π. Χρυσοχούς

Έτοιμοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να βγουν στους δρόμους είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην Πόλη Χρυσοχούς

ΚΥΠΕ

Έτοιμοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να βγουν στους δρόμους είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην Πόλη Χρυσοχούς, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιόκτητων Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Άγγελος Ονησιφόρου, στο περιθώριο κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΙΚΑΠ, ο κ. Ονησιφόρου ανέφερε πως οι επιχειρηματίες δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και οι αιτήσεις που έχουν κάνει για εξασφάλιση εργαζομένων από τρίτες χώρες εδώ και τρεις με τέσσερις μήνες ακόμη εκκρεμούν.

Επίσης, πρόσθεσε, ζητούν όπως το ποσοστό του 50% για εργοδότηση αλλοδαπών από τρίτες χώρες αυξηθεί, διότι ούτε Κύπριοι ούτε κοινοτικοί ενδιαφέρονται για εργασία στα κέντρα αναψυχής.

Η Πόλη Χρυσοχούς, τόνισε, είναι μια ιδιαίτερη απομακρυσμένη περιοχή και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό καθεστώς, αλλιώς πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Ο κ. Ονησιφόρου ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Υπουργείο Εργασίας και μετέφερε τα προβλήματα σε αρμόδιο λειτουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Υπουργό.

Είπε, επίσης, πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διευθετηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία από ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση