ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σφοδροί άνεμοι, βροχές και χιονόπτωση (Live εικόνα)

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

24news team

Αλλάζει αισθητά το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα (29/03) αναμένονται βροχές, σφοδροί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ, ενώ στα ορεινά αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Το σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο βόρεια της Κύπρου κινείται ανατολικά και προκαλεί πολύ ισχυρό έως σφοδρό δυτικό ρεύμα αέρα, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα παράλια μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά και στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά κυματώδης και μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αργότερα στα υπήνεμα ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα είναι μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται σταδιακά άνοδος στη θερμοκρασία, για να παραμείνει ωστόσο λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κίτρινη προειδοποίηση 

Εξάλλου, το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, με ισχύ από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 σήμερα.

Όπως αναφέρεται, αναμένονται πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί και τοπικά σφοδροί άνεμοι. Αναμένεται ότι αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικά έως δυτικά και αργότερα δυτικά έως βορειοδυτικά, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα 7 μποφόρ.

Διευκρινίζεται ότι σε προσήνεμες, κυρίως παράλιες περιοχές, αναμένονται τοπικά σφοδροί μέχρι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ της ίδιας κατεύθυνσης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X