ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος - Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ η θερµή αέρια µάζα υποχωρεί την Τετάρτη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά, όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό, που στα ορεινά δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Νωρίς το πρωί δυνατό να παρατηρείται τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, που σύντοµα θα διαλυθούν.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά το απόγευµα λίγο ταραγµένη και αργότερα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, και γύρω στους 33 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά, όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό, που στα ορεινά πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναµένεται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη ή οµίχλη.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Τρίτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τετάρτη θα σηµειώσει περαιτέρω πτώση, για να ανέλθει κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Πέµπτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή της θερµοκρασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X