ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος - Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (Live εικόνα)

Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (14/12) η Κύπρος αφού σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Τετάρτη.

Μάλιστα, η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου, εξέδωσε Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά ανά ώρα.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας (14/12) μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης (15/12).

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα σύντομα να περιορίζονται κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια παροδικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα κυματώδης και παροδικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή,για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από αργά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικές ελαφρές βροχές ή και χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X